Ποδόσφαιρο

Premier League: Προελαύνει η Αρσεναλ [vids]

Σάββατο, 1 Απριλίου 2023 - 19:33

Αν και τα χρειάστηκε.. στο πρώτο ημίχρονο, η Αρσεναλ επικράτησε με το ευρύ 4-1 της Λιντς στο Emirates και επανέφερε τη διαφορά από την Σίτι στο +8.

Premier League: Προελαύνει η Αρσεναλ [vids]

Παρότι δυσκολεύτηκε να βρει το πρώτο γκολ και χρειάστηκε ένα πέναλτι του Χεσούς στο 35′ για να ανοίξει το σκορ, η Άρσεναλ πάτησε το… γκάζι στη συνέχεια και με γκολ των Γουάιτ, Τσάκα και ένα δεύτερο του Βραζιλιάνου στράικερ, έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην επικράτησή της.

Ο Κρίστενσεν μείωσε προσωρινά σε 3-1, για τους φιλοξενούμενους, αλλά η Λιντς δεν κατάφερε να αντισταθεί στους “κανονιέρηδες”. Η ομάδα του Αρτέτα έφθασε έτσι τους 72 βαθμούς και αύξησε ξανά τη διαφορά της από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι, ενώ απομένουν 9 αγώνες για τη λήξη του πρωταθλήματος, στην Premier League.

Την ίδια ώρα, σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουμε δει φέτος, τα δύο πιο ενδιαφέροντα project της Premier League, η Μπράιτον και η Μπρέντφορντ αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται τρεις φορές και τους γηπεδούχους να έχουν ισάριθμες απαντήσεις.

Τεράστια νίκη με ανατροπή πέτυχε η Μπόρνμουθ κόντρα στην Φούλαμ (2-1) και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη, ενώ η Γουλβς ισοφάρισε την Φόρεστ στο φινάλε (1-1). Ασχημα τα πράγματα για την Λέστερ, που παρότι προηγήθηκε, ηττήθηκε από την Κρίσταλ Πάλας (2-1) και έπεσε στην τελευταία 3άδα της βαθμολογίας.

Νωρίτερα, η Μάντσεστερ Σίτι παρόλο που βρέθηκε πίσω στο σκορ "σάρωσε" με 4-1 την Λίβερπουλ. Η κάτοχος του τίτλου δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ και διατήρησε τις ελπίδες τίτλου.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έκανε το λάθος να ανοίξει το σκορ και το πλήρωσε με τους γηπεδούχους να την τιμωρούν με 4 τέρματα, με τον Άλβαρες να ισοφαρίζει στο 27' και όλα κρίθηκαν στα πρώτα λεπτά του β' ημιχρόνου. Ντε Μπρόινε στο 46' και Γκουντογκάν στο 53' διαμόρφωσαν το 3-1 και το τέταρτο γκολ των «πολιτών» σημείωσε ο Γκρίλις στο 74ο λεπτό.

Αναλυτικά η 29η αγωνιστική

Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ 4-1

(27′ Αλβαρεζ, 46′ Ντε Μπρόινε, 53′ Γκουντογκάν, 74′ Γκρίλις-17′ Σαλάχ)

Άρσεναλ-Λιντς 4-1

(35′ πεν., 55′ Χεσούς, 47′ Γουάιτ, 84′ Τζάκα-76′ Κρίστενσεν)

Μπόρνμουθ-Φούλαμ 2-1

(50′ Ταβερνιέ, 79′ Σολάνκε-16′ Περέιρα)

Μπράιτον-Μπρέντφορντ 3-3

(21′ Μιτόμα, 28′ Γουέλμπεκ, 90′ πεν. ΜακΑλιστερ-10′ Γιάνσον, 22′ Τόνεϊ, 49′ Πίνοκ)

Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ 2-1

(59′ αυτ. Αϊβερσεν, 90’+ Ματετά-56′ Περέιρα)

Νότιγχαμ Φόρεστ-Γουλβς 1-1

(38′ Τζόνσον-83′ Ποντένσε)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr