Ποδόσφαιρο

Ανάσαναν Ιωνικός και Λαμία [vids]

Σάββατο, 1 Απριλίου 2023 - 22:28

Η Λαμία έκανε σπουδαία ανατροπή νικώντας με 3-1 στην έδρα του Παναιτωλικού, διπλό-χρυσάφι στα πλέι άουτ και την μάχη παραμονής. Πολύτιμη νίκη του Ιωνικού, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ανάσαναν Ιωνικός και Λαμία [vids]

Ο Παναιτωλικός ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχε ευκαιρίες για γκολ από το πρώτο ημίχρονο και άνοιξε το σκορ με τον Λιάβα στο 55′, μετά από τρομερή επιθετική ανάπτυξη της ομάδας του, αλλά και τη… βοήθεια του Σιμόν στο σουτ. Η Λαμία απάντησε όμως με δύο γκολ σε λιγότερο από δύο λεπτά, αφού ο Μεδίνα ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά στο 66′ και ο Μαρτίνεθ ολοκλήρωσε την ανατροπή με άψογο πλασέ με τη μία στο 67′. Η ομάδα του Βόκολου κράτησε μάλιστα το προβάδισμα μέχρι τέλους και βρήκε ένα τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις ξανά με τον Μαρτίνεθ, για μία σπουδαία νίκη, που τη φέρνει στο +4 από τον προτελευταίο Λεβαδειακό.

ΙΩΝΙΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 1-0

Ο Ιωνικός πήρε τη νίκη με 1-0 επί του Αστέρα Τρίπολης στη δεύτερη αγωνιστική των πλέι άουτ της Super League 1 και “ξεκόλλησε” από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ένα αυτογκόλ του Καρμόνα στο 10ο λεπτό του αγώνα, μετά από επικίνδυνο γύρισμα του Μύγα από δεξιά στην περιοχή, ήταν αρκετό για να χαρίσει την σπουδαία νίκη στον Ιωνικό, αφού ο Αστέρας Τρίπολης δεν κατάφερε να αντιδράσει στη συνέχεια του αγώνα. Οι Αρκάδες έχασαν τη μεγαλύτερη ευκαιρία τους στο ματς, σε κεφαλιά του Ινγκλέσιας στις καθυστερήσεις, με αποτέλεσμα να φύγουν με την ήττα από τη Νίκαια.

Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν έτσι ένα πολύ σημαντικό “τρίποντο”, το οποίο τους φέρνει πάνω από το Λεβαδειακό στη βαθμολογία των πλέι άουτ της Super League 1, αλλά και στο -2 από τον ΠΑΣ Γιάννινα και τη… σωτηρία.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 1-1

Οι Βοιωτοί έμειναν στο 1-1 με τον Ατρόμητο, σε ένα ματς που ο Λεβαδειακός είχε περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, ένα δοκάρι με τον Γερεμέγεφ στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και το πρώτο γκολ με τον Βινίσιους στο 70′, ο Ατρόμητος δεν τα παράτησε και παρότι αγωνίζεται χωρίς ουσιαστικό ενδιαφέρον στα πλέι άουτ, έφυγε με την ισοπαλία από τη Λιβαδειά.

Ο Κγιάρτανσον σκόραρε στο 81′ με πλασέ από κοντά και ισοφάρισε το γκολ που είχε πετύχει λίγο νωρίτερα ο Βινίσιους με κεφαλιά, για τους γηπεδούχους. Οι Βοιωτοί πήραν έτσι μόνο ένα βαθμό και παρέμειναν στην προτελευταία θέση, αλλά στο +1 πια από τον ουραγό Ιωνικό, στη βαθμολογία των πλέι άουτ της Super League 1.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΟΦΗ 0-1

Χάρη σε ένα γκολ του Έρικ Λάρσον στο 20ο λεπτό, ο ΟΦΗ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης από τους «Ζωσιμάδες». Η ομάδα του Βάλντας Νταμπράουσκας έφερε, έτσι, σε ακόμη πιο δύσκολη θέση τον ΠΑΣ Γιάννινα, που αισθάνεται πλέον έντονα τη θηλειά του υποβιβασμού γύρω από… το λαιμό του.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο δυναμικά, όμως ήταν φλύαροι. Σε αντίθεση με τους Κρητικούς. Μπορεί στο 18’ ο Νουά Ντίκο να έστειλε με το κεφάλι την μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παναγιώτη Τσιντώτα, όμως δυο λεπτά μετά, ο Λάρσον δε λάθεψε. Ο Σουηδός ήταν αποδέκτης του ωραίου συνδυασμού των Ντίκο, Κοσμά Τσιλιανίδη και με αριστερό σουτ έκανε το 0-1.

Το γκολ «πάγωσε» τους Ηπειρώτες που δε βρήκαν αντίδραση ως το τέλος του πρώτου μέρους. Οι προσπάθειες των Σταύρου Πήλιου (34’) και Γιώργου Παμλίδη (37’) δεν ανησύχησαν καν τον Χρήστο Μανδά. Αντίθετα, ο Τσιντώτας χρειάστηκε να επιστρατεύσει τα αντανακλαστικά του για να σταματήσει τον Ντίκο σε τετ-α-τετ στο 66ο λεπτό. Δύο λεπτά αργότερα, ο ΠΑΣ έφτασε κοντά στην ισοφάριση, όμως η κεφαλιά του Ροντρίγκο Εραμούσπε, μετά το κόρνερ του Σωτήρη Νίνη, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μανδά.

Οι παίκτες του Θανάση Στάικου συνέχισαν να απειλούν, αλλά ούτε η κεφαλιά του Αχμάντ Μορέιρα βρήκε στόχο στο 76’. Ηταν κι η τελευταία, ουσιαστικά, φάση του αγώνα, με τον ΟΦΗ να κρατάει σχετικά εύκολα το «τρίποντο», βάζοντας πια σε μεγάλους μπελάδες τον ΠΑΣ, ο οποίος συμπλήρωσε 11 αγώνες (0-6-5) μακριά από τη νίκη, μπλέκοντας για τα καλά στη «μάχη» για την παραμονή στην κατηγορία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr