Ποδόσφαιρο

Η Ένωση «άλωσε» την Τούμπα [vid]

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023 - 21:33

Με «χρυσό» σκόρερ τον Αραούχο (80') η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ και έπιασε τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση.

Η Ένωση «άλωσε» την Τούμπα [vid]

Μια πολύ μεγάλη νίκη πέτυχε ο Δικέφαλος του Νότου στην έδρα του Δικεφάλου του Βορρά. Καθώς η ΑΕΚ νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη. Με σκόρερ τον Αραούχο πέρασε με 1-0 από την Τούμπα και ανέβηκε, μαζί με τον Παναθηναϊκό, στην πρώτη θέση.

Το ντέρμπι των Δικεφάλων στην Τούμπα «άναψε» από νωρίς. Καθώς στο 7' η Ένωση σκόραρε με τον Άμραμπατ, αλλά το γκολ δεν μέτρησε! Σε μια φάση που δεν φάνηκε ξεκάθαρα τι καταλόγισε ο Λευκορώσος διαιτητής Κουλμπάκοφ. Προκαλώντας εντονότατες διαμαρτυρίες από την πλευρά της ΑΕΚ! Ο Δικέφαλος του Βορρά «απάντησε» με το δοκάρι του Ολιβέιρα στο 13', αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ. Επιπλέον, στο 18' ο Αθανασιάδης πρόλαβε τον Νάρεϊ και μάζεψε την μπάλα. Η έγκαιρη επέμβαση του Κοτάρσκι στο 24', που πρόλαβε τον Πινέδα, αποσόβησε το 0-1 των «κιτρινόμαυρων». Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την κεφαλιά του Μεξικανού στις καθυστερήσεις (45'+1) που πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Ισοπαλία χωρίς σκορ στο ημίχρονο με κατοχή 52%-48% για τον ΠΑΟΚ και ευκαιρίες 3(0)-3(1).

Στο δεύτερο 45λεπτο το ματς άνοιξε. Η πρώτη καλή φάση ήρθε στο 52' με την κεφαλιά του Κουλιεράκη μετά από κόρνερ. Επίσης, στο 57' ο Τζαβέλλας έκοψε την τελευταία στιγμή τον Κωνσταντέλια. Η τρίτη ήταν και η μεγαλύτερη για τον ΠΑΟΚ. Ο Ολιβέιρα σούταρε, ο Αθανασιάδης απέκρουσε και η μπάλα κατέληξε στο δεξί δοκάρι του στο 65'! Μία ακόμη φάση του Δικέφαλου του Βορρά στο 73' με τον Σάστρε να μην σημαδεύει σωστά από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή.

Από εκείνο το σημείο, η ΑΕΚ ανέβασε. Προειδοποίησε στο 78' με το γκολ του Τζαβέλλα. Αλλά ο Έλληνας αμυντικός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε. Ωστόσο, στο 80' ο Μάνταλος συνεργάστηκε ιδανικά με τον Αραούχο. Ο Έλληνας μέσος με ψηλοκρεμαστή πάσα βρήκε τον Αργεντινό που «εκτέλεσε» τον Αθανασιάδη για το 0-1.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε εκ νέου στο 84' με τον Μπράντον, όπως και η Ένωση στο 85' με τον Γκατσίνοβιτς. Φάσεις είχε και ο Ελ Καντουρί τόσο στο 87' όσο και στο 89', αλλά πέρασαν χωρίς αποτέλεσμα. Επιπλέον, στο 90'+6 ο Λιβάι Γκαρσία βγήκε στην κόντρα αλλά αστόχησε. Επιπλέον, στην επόμενη φάση ο Βίντα με σωτήριο τάκλιν έκοψε τον Τάισον.

ΠΑΟΚ (Κριστιάνο Μπάτσι): Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ (46' Ντάντας), Αουγκούστο (85' Φ. Σοάρες), Νάρεϊ (61' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (72' Ελ Καντουρί), Ολιβέιρα (72' Μπράντον).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Σιντιμπέ, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιόνσον (46' Λ. Γκαρσία), Γκατσίνοβιτς, Άμραμπατ (63' Ελίασον), Πινέδα (71' Μάνταλος), Αραούχο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.