Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ έκανε τη… δουλειά στο Πανθεσσαλικό [vids]

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 20:13

Με γκολ του Πινέδα η Ένωση έκανε δεύτερο σερί «διπλό», 1-0 τον Βόλο, και παρέμεινε στην κορυφή.

Η ΑΕΚ έκανε τη… δουλειά στο Πανθεσσαλικό [vids]

Η αποστολή στέφθηκε με επιτυχία. Η ΑΕΚ μέσα σε 4 ημέρες έκανε δεύτερο σερί «διπλό». Έτσι πλέον έχει πατήσει για τα καλά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Νίκησε 1-0 τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και έφτασε τους 66 βαθμούς. Ανάλογα το αποτέλεσμα στο «Κλ. Βικελίδης» θα ξέρει αν θα απολαύσει τη… μοναξιά της κορυφής ή θα έχει ξανά «συγκάτοικο». Ωστόσο, έπαιξε με τη… φωτιά, καθώς στο τελευταίο διάστημα του ματς δέχθηκε πίεση από την ομάδα του Μπράτσου.

Ένα γκολ ήταν αρκετό. Η ΑΕΚ είχε την τύχη να σκοράρει νωρίς στο Πανθεσσαλικό. Για την ακρίβεια χρειάστηκε μόλις 9 λεπτά για να πάρει το προβάδισμα. Με το γκολ που σημείωσε στο 9' ο Πινέδα, μετά την ιδανική συνεργασία με τον Λιβάι Γκαρσία. Ένα τέρμα που έδιωξε το άγχος από τους παίκτες του Ματίας Αλμέιδα. Αλλά ζήτησαν πέναλτι στο 17', στη φάση με πρωταγωνιστή τον Λιβάι Γκαρσία.

Η συνέχεια του πρώτου 45λεπτου ήταν χωρίς ουσιαστικές ευκαιρίες για τις δύο ομάδες. Η μεν Ένωση είχε μερικά σουτ, αλλά δεν απείλησαν καθόλου τον Κλέιμαν. Ο δε Βόλος δεν κατάφερε να φτιάξει καν φάσεις και να απειλήσει τον Αθανασιάδη.

Η πρώτη στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 51' με την κεφαλιά του Κάτσε, αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΚ δεν είχε πρόβλημα. Η «απάντησε» της ΑΕΚ ήρθε με το σουτ του Πινέδα στο 58', όταν και οι «κιτρινόμαυροι» άγγιξαν το 0-2. Ωστόσο το λάθος γύρισμα του Μεξικανού στο 64' έδωσε τη δυνατότητα στον Ντέλετιτς να πάρει την μπάλα, αλλά ο Αθανασιάδης και πάλι δήλωσε «παρών».

Στην τελική ευθεία του ματς, η ΑΕΚ είχε δύο φάσεις. Στο 77' με τον Αραούχο (σ.σ.: έδιωξε με τα πόδια ο Κλέιμαν) και στο 82' με τον Τσούμπερ. Από την άλλη, η ομάδα της Μαγνησίας «φώναξε» για χέρι του Γαλανόπουλου στο 85'!

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Κλέιμαν, Λούνα, Σιέλης, Εσκοβάλ, Άλχο, Τσοκάνης (89' Μεταξάς), Κάτσε (81' Καρτάλης), Γκάγκι, Τάχατος (46' Μπαριέντος), Ντέλετιτς (88' Μεζκίδα), Οζέγκοβιτς (42' Πιρές).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Τζαβέλλας, Βίντα, Μοχαμάντι, Πινέδα (75' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (90'+3 Σιμάνσκι), Μάνταλος (84' Γαλανόπουλος), Γιόνσον, Λιβάι Γκαρσία (75' Τσούμπερ), Αραούχο (84' Π. Φερνάντες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.