Ποδόσφαιρο

«Πράσινο» διπλό κορυφής στο «Κλ. Βικελίδης» [vid]

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 21:30

Με σκόρερ τον Σπόραρ (69') ο Παναθηναϊκός νίκησε 1-0 τον Άρη και ισοβαθμεί με την ΑΕΚ.

«Πράσινο» διπλό κορυφής στο «Κλ. Βικελίδης» [vid]

Σε ένα ματς που είχε τον χαρακτήρα του «πρέπει», ο Παναθηναϊκός άντεξε την πίεση. Έτσι έφυγε νικητής από το «Κλεάνθης Βικελίδης», καθώς επικράτησε 1-0 του Άρη με σκόρερ τον Σπόραρ. Αποτέλεσμα που διατήρησε τους «πράσινους» στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ.

Ο Άρης ως τα μισά του πρώτου μέρους είχε περισσότερες τελικές, μια ελαφριά υπεροχή σε ό,τι αφορά την κατοχή της μπάλας (51%-49%), αλλά όχι ουσία. Με πιο χαρακτηριστική την εκτέλεση φάουλ του Πάλμα στο 12'. Με την πάροδο του χρόνου, ο Παναθηναϊκός άρχισε να κερδίζει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο διάστημα 35'-40' οι δύο ομάδες είχαν η καθεμία από μια καλή στιγμή. Στο 36' το «τριφύλλι» με το φάουλ του Κλεϊνχέισλερ. Η μπάλα κόντραρε στον Γκαρσία, αλλά ο Σιαμπάνης μπλόκαρε. Από την άλλη, στο 40' Πάλμα απείλησε από κοντά, αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ένα σκηνικό που άλλαξε, ωστόσο, στο δεύτερο μέρος. Μιας και οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν βελτιωμένοι. Κράτησαν περισσότερο την μπάλα και έκαναν σημαντικές ευκαιρίες. Όπως στο 57' με τον Παλάσιος να εκτελεί, αλλά να σημαδεύει τον Μαντσίνι. Στη συνέχεια, στο 58', οι «κίτρινοι» είχαν τη δική τους στιγμή με το φάουλ του Ιτούρμπε και την επέμβαση του Ρούμπεν.

Η είσοδος του Σπόραρ έκανε πολύ πιο επικίνδυνο τον Παναθηναϊκό. Στο 63' αστόχησε μετά την πάσα του Παλάσιος, αν και ήταν σε πλεονεκτική θέση απέναντι στον Σιαμπάνη! Αλλά στο 69' και μετά το κόρνερ του Τσέριν και την πρώτη κεφαλιά του Σάρλια, με νέα κεφαλιά «κρέμασε» τον Σιαμπάνη (0-1). Ο γκολκίπερ του Άρη επενέβη στο 71', στο σουτ του Κουρμπέλη. Στην τελική του… ευθεία, το ματς είχε πολλή ένταση και αρκετές κάρτες. Στο 89' ο Μαντσίνι έκλεψε αλλά δεν έκανε καλό τελείωμα, ενώ στο 90'+3 αποβλήθηκε ο Καμαρά για χτύπημα στον Ρούμπεν.

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (86' Πίρσμαν), Νταρίντα, Ετέμπο (79' Γκρέι), Πάλμα (70' Καμάτσο), Μ. Γκαρσία (46' Ντουκουρέ), Ιτούρμπε (70' Χριστοδουλόπουλος), Καμαρά.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελντ, Σάρλια, Χουάνκαρ, Κουρμπέλης, Τσέριν, Ρούμπεν, Παλάσιος, Κλεϊνχέισλερ (59' Μαντσίνι), Ιωαννίδης (59' Σπόραρ).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.