Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός «ζωντανός» για το πρωτάθλημα [vid]

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2023 - 22:56

Ο περσινός πρωταθλητής κυριάρχησε στο ματς με τον ΠΑΟΚ, νίκησε 3-1 με ανατροπή και έμεινε στο… κόλπο για τον τίτλο.

Ο Ολυμπιακός «ζωντανός» για το πρωτάθλημα [vid]

Η «μάχη» για το φετινό πρωτάθλημα συνεχίζεται. Αλλά ο Ολυμπιακός έδειξε πώς δεν την έχει εγκαταλείψει! Διότι απόψε, κόντρα στον ΠΑΟΚ, έδειξε χαρακτήρα πρωταθλητή. Αν και ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο από τον Δικέφαλο του Βορρά, βρέθηκε πίσω στο σκορ (0-1). Διότι η ομάδα του Λουτσέσκου είχε άριστη οργάνωση και μεγάλη συγκέντρωση στην τελική προσπάθεια. Όμως στο δεύτερο μέρος οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν μια μεγάλη ανατροπή, έφτασαν στο 3-1 και έδειξαν πώς θα παλέψουν ως το τέλος για τον τίτλο.

«Εκρηκτικό» ήταν το ξεκίνημα του ματς για τον Ολυμπιακό. Στα 30'' είχε την πρώτη του ευκαιρία με τον Μπιέλ, ενώ στο 7' ο Βαλμπουενά απείλησε. Ως εκείνο το σημείο, το ματς παίζονταν στο μισό γήπεδο. Προς την περιοχή του Κοτάρτσκι. Το πρώτο σουτ του ΠΑΟΚ έγινε στο 8' από τον Ζίβκοβιτς,αλλά ο Πασχαλάκης είχε σωστή θέση. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν. Με τον Κοτάρσκι να βάζει… stop στον Μπακαμπού στο 13', ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φορτούνης δεν είδε τον ελεύθερο Βαλμπουενά και έκανε βιαστικό σουτ. Επιπλέον, στο 17' ο Μπακαμπού σκόραρε, αλλά ήταν σε θέση οφσάιντ.

Κόντρα στη ροή του ματς, όμως, ο ΠΑΟΚ σκόραρε πρώτος. Καθώς στο 23' ο Σάστρε σέντραρε από δεξιά, ο Μπράντον πρόλαβε Παπασταθόπουλο και Μπα και με προβολή πέτυχε το 0-1. Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν πολύ επικίνδυνος, με τον Πασχαλάκη στο 29' να διώχνει σε κόρνερ, το σουτ του Ζίβκοβιτς! Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν δύο ακόμη καλές ως το τέλος του πρώτου μέρους, με Μπακαμπού στο 36' και τον Ρέαμπτσιουκ, αλλά ο Κοτάρσκι έκανε δύο πολύ σημαντικές αποκρούσεις. Το ημίχρονο έληξε 0-1, αλλά οι αριθμοί ήταν υπέρ του Ολυμπιακού με 11-3 τελικές.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης είχε στις αρχές του δευτέρου μέρους την πρώτη καλή στιγμή για το δεύτερο ημίχρονο. Αλλά ο Πασχαλάκης έδιωξε με υπερένταση το ψηλοκρεμαστό σουτ του Ράφα Σοάρες. Δείγμα της πολύ καλής δουλειά του ΠΑΟΚ. Μια ομάδα καλοδουλεμένη, που έχει ουσία στο παιχνίδι της. Ωστόσο, αν υπήρχε ένας τρόπος να πάει η μπάλα στα δίχτυα του «ανίκητου» Κοτάρσκι, αυτός ήταν η φάση του 59'. Με το σουτ του Μπακαμπού που πήγε στην αριστερή γωνία του γκολκίπερ του ΠΑΟΚ (1-1).

Ο ρυθμός στο ματς έπεσε λίγο. Λογικό και αναμενόμενο. Δεν ήταν εύκολο να συνεχίσουν οι δύο ομάδες στο ίδιο υψηλό τέμπο για τόση ώρα. Τρεις αλλαγές από τον Λουτσέσκου στο 68', απάντησε στο 77' ο Ανιγκό με τον ίδιο τρόπο στο 77'. Αλλά οι κινήσεις του προπονητή του Ολυμπιακού ήταν «χρυσές» αλλαγές. Ο Μασούρας στο 78', μετά το «τσαφ» του Κουλιεράκη στην κεφαλιά του Χάμες, με κεφαλιά πέτυχε το 2-1. Επιπλέον, στο 85' ο Ζίβκοβιτς έκανε χέρι στην περιοχή του ΠΑΟΚ. Το VAR κάλεσε τον Λετεσιέ. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Ελ Αραμπί στο 87' για το 3-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος (57' Σισέ), Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Φορτούνης (77' Βρουσάι), Βαλμπουενά (60' Χάμες Ροντρίγκες), Μπιέλ (77' Μασούρας), Μπακαμπού (77' Ελ Αραμπί).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέκου): Κοτάρσκι, Ρ. Σοάρες, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Σάστρε, Φ. Σοάρες (81' Σβαμπ), Ντάγκλας, Κωνσταντέλιας (68' Νάρεϊ), Τάισον (68' Ελ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (88' Ρικάρντο), Μπράντον (69' Ολιβέιρα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.