Ποδόσφαιρο

Ο Άγιαξ βγήκε νικητής στη... μάχη! [vid]

Πέμπτη, 6 Απριλίου 2023 - 01:02

Μετά από ένα επεισοδιακό ημιτελικό στο «De Kuip» νίκησε 2-1 τη Φέγενορντ και έδωσε… ραντεβού με την Αϊντχόφεν.

Ο Άγιαξ βγήκε νικητής στη... μάχη! [vid]

Μετά από ένα ματς για γερά νεύρα, με πολλή ένταση τόσο μέσα όσο και γύρω από τον αγωνιστικό χώρο, ο Άγιαξ επικράτησε 2-1 της Φέγενορντ στο Ρότερνταμ και πέρασε στον τελικό του κυπέλλου Ολλανδίας. Ωστόσο το ματς στο «De Kuip» ήταν ιδιαίτερα συναρπαστικό. Είναι χαρακτηριστικό πώς η αναμέτρηση διεκόπη για σχεδόν μισή ώρα.

Ο λόγος; Οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν έναν αναπτήρα στον Κλάασεν και ο διαιτητής αποφάσισε πώς αυτό ήταν το καλύτερο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα! Έτσι ο «Αίαντας» πέρασε στον τελικό όπου στις 30 Απριλίου θα αντιμετωπίσει την Αϊντχόφεν.

Το ματς ήταν, όπως προαναφέραμε συναρπαστικό. Ο Άγιαξ άνοιξε το σκορ νωρίς. Πιο συγκεκριμένα στο 14' με το τέρμα που πέτυχε ο Τάντιτς. Ωστόσο, το γκολ του Χιμένες στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45'+2) έφερε το 1-1 και έδωσε άλλο… χρώμα στο ματς. Όμως, εκεί που όλοι περίμεναν πώς η Φέγενορντ θα ανεβάσει… στροφές, ο «Αίαντας» την αιφνιδίασε ξανά. Στο 51' ο Κλάασεν σκόραρε για το 1-2.

Ακολούθησε η ημίωρη διακοπή και η επανέναρξη του ημιτελικού του KNVB Beker. Αλλά το μόνο που άλλαξε ήταν οι αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο. Οι φιλοξενούμενοι τέλειωσαν το ματς με δέκα παίκτες, μετά την αποβολή του Τέιλορ, στο 90'+6, με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr