Ποδόσφαιρο

Έγραψε ιστορία η Τουλούζ [vids]

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023 - 00:22

Οι  «Violets» νίκησε 2-1 την Ανεσί και για πρώτη φορά είναι στον τελικό του Coupe de France.

Έγραψε ιστορία η Τουλούζ [vids]

Η διαφορά μίας κατηγορίας που χωρίζει την Τουλούζ με την Ανεσί δεν φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο. Η μεν Τουλούζ είναι στην Ligue 1 και στο +9 από την επικίνδυνη ζώνη. Η δε Ανεσί στο +2 από την αντίστοιχη ζώνη στη Ligue 2. Παρόλα αυτά ο δεύτερος ημιτελικός του Coupe de France είχε νικητή.

Ειδικότερα, την ομάδα που προέρχονται από την πρώτη κατηγορία. Μπορεί να ήρθε αυτή η νίκη στις λεπτομέρειες, αλλά αυτό που μέτρησε ήταν η πρόκριση. Διότι οι «Violets» για πρώτη φορά στην ιστορία τους πέρασαν στον τελικό του γαλλικού κυπέλλου. Ειδικότερα, εκεί θα αντιμετωπίσουν την περσινή Κυπελλούχο, Ναντ.

Το ματς ήταν ανοικτό. Η Τουλούζ ήταν εκείνη που πήρε το προβάδισμα. Καθώς στο 36' ο Αμπουκλάλ με κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Ωστόσο το πρώτο 45λεπτο είχε επεισοδιακό φινάλε. Με την Ανεσί να κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις του. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μποσετί και διαμόρφωσε το 1-1, με το οποίοι πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος, όμως, όλα έγιναν ξανά στο φινάλε. Οι «Violets» πίεσαν και κατάφεραν στο 85' να κάνει το 1-2. Λάθος στην άμυνα της Ανεσί και ο Σαϊντί σημείωσε το γκολ της πρόκρισης στον τελικό.

Επιπλέον, στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο 90'+1 ο Σαχί σκόραρε, αλλά το VAR υπέδειξε το οφσάιντ και το τέρμα δεν μέτρησε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr