Ποδόσφαιρο

Οι «δράκοι» έβαλαν... φωτιά στο «da Luz» [vids]

Παρασκευή, 7 Απριλίου 2023 - 22:15

Νίκησαν 2-1, με ανατροπή, την Μπενφίκα και την υποχρέωσαν στην πρώτη φετινή, εντός έδρας ήττα της.

Οι «δράκοι» έβαλαν... φωτιά στο «da Luz» [vids]

Νέο ενδιαφέρον στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έδωσε η Πόρτο. Η ομάδα του Κονσεϊσάο νίκησε στο ντέρμπι της 27ης αγωνιστικής, στη Λισσαβόνα, 2-1 την Μπενφίκα. Την υποχρέωσε στην πρώτη της εντός έδρας ήττα και μείωσε τη μεταξύ τους διαφορά στους 7 βαθμούς! Ένα αποτέλεσμα που ήρθε με ανατροπή από τους φιλοξενούμενους.

Οι «αετοί» κατάφεραν να πάρουν το προβάδισμα στο ματς στο 10'. Με την καρφωτή κεφαλιά του Γκονσάλο Ράμος και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και την πλάτη του Κόστα (1-0).

Αλλά το πρώτο ημίχρονο είχε συγκλονιστικό φινάλε. Ο Ουρίμπε στο 45' πέτυχε το 1-1 με διαγώνιο σουτ από θέση μέσα δεξιά στην περιοχή.

Η Πόρτο, επιπλέον, σκόραρε ξανά στο 45'+3 αλλά o Γκαλένο ήταν για εκατοστά εκτεθειμένος και το γκολ δεν μέτρησε!

Ήταν, όμως, φανερό πώς οι «δράκοι» πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Έτσι, στο 54', ο Ταρεμί κατάφερε να νικήσει τον Βλαχοδήμο με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Η μπάλα πήγε στη δεξιά γωνία του Έλληνα γκολκίπερ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει (1-2).

Στην συνέχεια του ματς στο «Estádio da Luz» δεν άλλαξε κάτι. Με την Πόρτο να κάνει ένα μεγάλο «διπλό» με το οποίο είναι το απόλυτο φαβορί για τη δεύτερη θέση και την έξοδο στο Champions League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr