Ποδόσφαιρο

Η Μπέρνλι γύρισε στην Premier League [vid]

Σάββατο, 8 Απριλίου 2023 - 00:49

Νίκησε 2-1 για την 40ή αγωνιστική, εκτός έδρας, την Μίντλεσμπρο και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η Μπέρνλι γύρισε στην Premier League [vid]

Η πρώτη μεγάλη επιτυχία του Βινσέντ Κομπανί, ως προπονητή, είναι πλέον γεγονός. Έξι αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί η φετινή Championship και η ομάδα του, η Μπέρνλι είναι ήδη στη μεγάλη κατηγορία. Το εισιτήριο το «σφράγισε» το βράδυ της Παρασκευής μετά την εκτός έδρας νίκη με 2-1 κόντρα στην Μίντλεσμπρο.

Διότι με αυτό το «διπλό» είναι πια στο +19 από την Τρίτη Λούτον (σ.σ.: 87 με 68 βαθμούς) αλλά και με ματς λιγότερο. Μια διαφορά που δεν μπορεί να καλυφθεί ως το φινάλε της αγωνιστικής περιόδου. Έτσι, από τον Απρίλιο οι Clarets επισημοποίησαν την επάνοδό τους στην πρώτη κατηγορία.

Η Μπέρνλι άνοιξε το σκορ με τον Μπαρνς στο 12' (0-1), αλλά ένα γνώριμο -στα ελληνικά γήπεδα- πρόσωπο ισοφάρισε. Ο Τσούμπα Άκπομ, ο πρώην φορ του ΠΑΟΚ, πέτυχε το 1-1 με πέναλτι στο 48'. Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν… πει την τελευταία τους λέξη. Δεύτερο τέρμα με τον Ρόμπερτς, στο 66', για την ομάδα του Κομπανί. Κράτησε το υπέρ της 2-1 ως το φινάλε και επισημοποίησε την επιστροφή της στην Premier League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr