Ποδόσφαιρο

Ο Τσούμπερ διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή [vids]

Κυριακή, 9 Απριλίου 2023 - 20:05

Με δύο γκολ του Ελβετού μετά το 82', η Ένωση νίκησε 3-1 τον Άρη στην «OPAP Arena» και παραμένει στην πρώτη θέση.

Ο Τσούμπερ διατήρησε την ΑΕΚ στην κορυφή [vids]

Η «χρυσή» αλλαγή του Ματίας Αλμέιδα, ο Τσούμπερ, ήταν αυτός που έκρινε το ματς με τον Άρη στην «OPAP Arena». Ο Ελβετός εξτρέμ σκόραρε δύο φορές, στο 82' και στο 90'+5, για να οδηγήσει την ΑΕΚ στη νίκη με 3-1. Ένα αποτέλεσμα που διατηρεί τους «κιτρινόμαυρους» στην πρώτη θέση. Θα περιμένουν, δε, το αποτέλεσμα στο ντέρμπι της Λεωφόρου για να δουν αν θα είναι μόνοι εκεί ή αν θα έχουν συγκάτοικο.

Η αναμέτρηση στην «OPAP Arena» είχε πολύ παρασκήνιο πριν τη σέντρα. Με την απόφαση της ΚΕΔ να αλλάξει τον Πολωνό διαιτητή Ρατσκόφσκι και να ορίσει τον Διαμαντόπουλο να σφυρίξει τελικά το ματς. Έτσι με τη σέντρα η αναμέτρηση είχε πολύ καλό ρυθμό και τους «κιτρινόμαυρους» να απειλούν στο 2' με την κεφαλιά του Αραούχο και την επέμβαση του Κουέστα. Ωστόσο οι «κίτρινοι» του Τερζή «απάντησαν» στο 10' με τον Νταρίντα. Μια ακόμη ευκαιρία για την Ένωση με τον Αραούχο στο 21'. Όμως, το άτσαλο μαρκάρισμα του Ετέμπο στον Ελίασον έφερε το πέναλτι για την ΑΕΚ στο 35'. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Λιβάι Γκαρσία για το 1-0. Με την ΑΕΚ να παίρνει σε καίριο σημείο το προβάδισμα.

Στη συνέχεια, στο 38', η κεφαλιά του Πάλμα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Επιπλέον, στο 41' η κεφαλιά του Καμάτσο πέρασε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη. Αλλά το πρώτο ημίχρονο έληξε με γκολ. Γκολ για τον Άρη που ισοφάρισε. Μια φάση που ξεκίνησε από την πίεση των φιλοξενούμενων και το κλέψιμο της μπάλας. Σουτ του Πάλμα εκτός περιοχής, η μπάλα στο δεξί δοκάρι και ο Ιτούρμπε, μετά το… ριμπάουντ, πέτυχε το 1-1.

Έτσι έληξε το πρώτο μέρος. Ήδη οι «κίτρινοι» είχαν κάνει αναγκαστική αλλαγή από το 29' λόγω του τραυματισμού του Μπράμπετς και άρχισαν το δεύτερο μέρος με μια ακόμη, καθώς ο Ντουκουρέ πήρε τη θέση του Ετέμπο.

Μια ακόμη μεγάλη επέμβαση του Κουέστα στο 55' στο σουτ του Αραούχο. Όμως, εκεί ο Άρης αντέδρασε ιδανικά. Μιας και βρήκε γκολ στο 58'. Κάθετη πάσα του Νταμπό και πλασέ του Καμάτσο. Όμως, όπως έδειξε και το VAR, ο παίκτης του Άρη ήταν έστω και για εκατοστά σε αντικανονική θέση.

Με την Ένωση να πιέζει πολύ. Εξάλλου, στο 61' έγιναν τρεις διορθωτικές κινήσεις από τον Αλμέιδα που έριξε στο ματς τους Τσούμπερ, Πινέδα και Φερνάντες. Ο Γιόνσον είχε μεγάλη ευκαιρία στο 63', ενώ στο 67' καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Αλλά μετά από έλεγχο της φάσης στο VAR, ο Διαμαντόπουλος πήρε πίσω την αρχική του απόφαση. Διότι στην αρχή της φάσης υπήρχε φάουλ του Ρότα στον Πάλμα.

Ο Άρης στις στατικές φάσεις ήταν επικίνδυνος και απείλησε στο 73' με την κεφαλιά του Νταμπό. Στη συνέχεια, στο 79' ο Κουέστα έκανε άλλη μια μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Τσούμπερ. Τελικά, στο 82' έγινε το 2-1 με τον Τσούμπερ, με σουτ από το ύψος της περιοχής που κατέληξε στην αριστερή γωνία του Κουέστα.

Στις καθυστερήσεις η Ένωση έχασε την ευκαιρία στο 90'+2 να τελειώσει το ματς με το δοκάρι του Πινέδα.

Αλλά το έκανε στο 90'+5, όταν η μπάλα στρώθηκε στον Ελβετό εξτρέμ των «κιτρινόμαυρων» που σημάδεψε σωστά και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Ελίασον (61' Π. Φερνάντες), Γιόνσον (76' Μάνταλος), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (61' Πινέδα), Λ. Γκαρσία (90'+7 Μοχαμάντι), Αραούχο (60' Τσούμπερ).

ΑΡΗΣ (Απόστολος Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά (81 Χριστοδουλόπουλος), Φαμπιάνο, Μπράμπετς (29' Ενκουλού), Πίρσμαν, Ετέμπο (46' Ντουκουρέ), Νταμπό, Νταρίντα, Ιτούρμπε (61' Οντουμπάτζο), Καμάτσο, Πάλμα (82' Μαζικού).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.