Ποδόσφαιρο

«Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι και πρωτιά [vids]

Κυριακή, 9 Απριλίου 2023 - 22:55

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 τον Ολυμπιακό στη Λεωφόρο και παρέμεινε στην κορυφή μαζί με την ΑΕΚ, αφήνοντας τους «ερυθρόλευκους» στο -6.

«Πράσινος» θρίαμβος στο ντέρμπι και πρωτιά [vids]

Το ελληνικό clasico είχε έναν μεγάλο νικητή. Αυτός δεν ήταν άλλος από το «τριφύλλι». Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς επικράτησε 2-0 του Ολυμπιακού και ανέβηκε ξανά στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Εκεί όπου είναι και η ΑΕΚ, με τους «πράσινους» να έχουν προβάδισμα καθώς έχουν το πάνω… χέρι στην ισοβαθμία.

Στο ντέρμπι των «αιωνίων» στη Λεωφόρο, ο Παναθηναϊκός μπήκε καλύτερα στο ματς. Με την πρώτη καλή του στιγμή να έρχεται με τον Μπερνάρ μόλις στο 6', ενώ στο 9' ήταν η σειρά του Σπόραρ να απειλήσει την εστία του Πασχαλάκη.

Επιπλέον, στο 16' η κεφαλιά του Παλάσιος πέρασε δίπλα από την εστία του γκολκίπερ του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν το πρώτο σουτ στο ματς, στο 18'. Με τον Χάμες, αλλά ο Μπρινιόλι είχε σωστή θέση. Αλλά για να μπει ένα γκολ πρέπει να συμβούν δύο πράγματα. Είτε να κάνει μια ομάδα κάτι σωστά, είτε να κάνει μια άλλη μοιραία λάθη.

Το πρώτο γκολ στο ντέρμπι ήρθε μέσα από αυτή τη διαδικασία. Στο 28' ο Σπόραρ πίεσε τον Παπασταθόπουλο που έκανε λάθος γύρισμα για τον Πασχαλάκη. Ο φορ του Παναθηναϊκού έγινε αποδέκτης της μπάλας και πλάσαρε εύστοχα τον Πασχαλάκη για το 1-0.

Η ανασταλτική λειτουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν προβληματική. Καθώς στο 34' ο Σάντσες διένυσε πολλά μέτρα αμαρκάριστος, πριν κάνει το σουτ που απομάκρυνε ο Πασχαλάκης. Ένα λεπτό αργότερα (35') ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είπε όχι και στον Σπόραρ, διώχνοντας σε κόρνερ.

Αλλά το «τριφύλλι» είχε και σύμμαχο την τύχη στο 36'. Μετά το κόρνερ του Μπερνάρ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ελ Αραμπί και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του. Με αποτέλεσμα οι «πράσινοι» να κάνουν το 2-0!

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να ξαναμπεί στο ματς, στο 40'. Αρχικά στο σουτ του Χουάνγκ, η μπάλα βρήκε στον Σένκεφελντ, ενώ στην εξέλιξη ο Φορτούνης έκανε τη σέντερ και ο Μασούρας έπιασε κεφαλιά, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω στον Μπρινιόλι.

Ο Ανιγκό με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου έκανε δύο αλλαγές. Έριξε στο ματς Μπιέλ και Μπακαμπού. Αλλά δεν προσέφεραν ουσιαστικά στον Ολυμπιακού. Ο Μπιέλ έκανε ένα τακουνάκι στο 49' αλλά ήταν αδύναμο σουτ. Επιπλέον, στο 54' ο Παλάσιος έκανε το γύρισμα, αλλά ο Πασχαλάκης μπλόκαρε. Καθώς οι «ερυθρόλευκοι» δεν μπόρεσαν να κάνουν «καθαρές» ευκαιρίες και να απειλήσουν την εστία του Μπρινιόλι.

Οι κινήσεις από τον πάγκο συνεχίστηκαν από τους δύο προπονητές, αλλά δεν άλλαξαν την εικόνα του ματς. Μια κεφαλιά του Φορτούνη στο 77' δεν προβλημάτισε τον Ιταλό γκολκίπερ. Όπως και το σουτ του Ιωαννίδη στο 82' που κόντραρε στον Παπασταθόπουλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Σένκεφελεντ, Σάρλια (15' Μάγκνουσον), Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης (70' Μαντσίνι), Τσέριν (84' Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος, Μπερνάρ (84' Τσόκαϊ), Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μασούρας (69' Βαλμπουενά), Φορτούνης (81' Βρουσάι), Χ. Ροντρίγκες (46' Μπιέλ), Ελ Αραμπί (46' Μπακαμπού).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.