Ποδόσφαιρο

Ο Απόλλων σκέφτεται... ευρωπαϊκά [vid]

Δευτέρα, 10 Απριλίου 2023 - 21:39

Νίκησε 2-0 στο «ΓΣΠ» τον ΑΠΟΕΛ και μπήκε ξανά στο κόλπο για την έξοδο στην Ευρώπη.

Ο Απόλλων σκέφτεται... ευρωπαϊκά [vid]

Μεγάλη νίκη για τον Απόλλωνα στο «ΓΣΠ» της Λευκωσίας. Οι περσινοί πρωταθλητές επικράτησαν 2-0 το απόγευμα της Μεγάλης Δευτέρας και ξαναμπήκαν στο… παιχνίδι για την έξοδο στην Ευρώπη. Καθώς μετά από 4 αγωνιστικές στα πλέι οφ, είναι στο -5 από την τρίτη θέση και την ΑΕΚ Λάρνακας.

Βέβαια, σήμερα είχαν και την τύχη με το μέρος του. Είχαν δύο δοκάρια, στο 2' με τον Ντάλσιο και στο 43' με τον Κβιλιτάια, ενώ σκόραραν και δύο φορές, όμως το VAR ακύρωσε σωστά τα γκολ των Ντάλσιο (6', χέρι του Κβιλιτάια στην αρχή) και το αυτογκόλ του Εκπολό στο 89' (σ.σ.: οφσάιντ του Καρώ), αντίστοιχα.

Μετά από ένα πρώτο 2ολεπτο που ο ΑΠΟΕΛ πίεσε περισσότερο, ο Απόλλων πήρε το προβάδισμα. Μιας και στο 22' ο Κυριάκου με σουτ εκτός περιοχής, άνοιξε το σκορ (0-1). Μετά το γκολ οι «γαλαζοκίτρινοι» αύξησαν και άλλο την πίεσή τους και είχαν φάσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο σύλλογος της Λεμεσού οπισθοχώρησε σε μια προσπάθεια να κρατήσει το υπέρ του σκορ. Ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε ψηλά, αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης. Έτσι έγινε ευάλωτος ανασταλτικά, με τον Κολ στο 85' να δίνει την κατάλληλη στιγμή στον Πίττα που σημάδεψε σωστά, για το τελικό 0-2.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς, Καρώ, Κρέσπο, Φεράρι, Κοσταντίνοφ (46' Μακέντα), Σαρφό, Ντάλσιο, Εντονγκαλά (46' Δώνης), Μαρκίνιος (46' Μπεν), Κβιλιτάια.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου, Πεϊμπέρνς, Ρομπέρζ, Εκπολό, Ίλιεφ (51' Βα), Κολ (87' Σπόλιαριτς), Χ. Κυριάκου, Ουάρντα (87' Μαυρίας), Πίττας (87' Χέντι), Ντόνιο (77' Σαχάρ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr