Ποδόσφαιρο

Η επέλαση των «νερατζούρι» στο «Da Luz» [vid]

Τετάρτη, 12 Απριλίου 2023 - 00:04

Με το… ενάμιση πόδι στα ημιτελικά βρίσκεται η Ίντερ, που νίκησε 2-0 την Μπενφίκα στη Λισσαβόνα.

Η επέλαση των «νερατζούρι» στο «Da Luz» [vid]

Αν και στα… χαρτιά πολλοί έδιναν ως φαβορί την Μπενφίκα, η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Η Ίντερ, με μαεστρική εμφάνιση, νίκησε 2-0 στο «Da Luz» και ουσιαστικά… αγκάλιασε την πρόκριση στην 4άδα του UEFA Champions League. Ακόμη κι αν οι «νερατζούρι» δεν είχαν καλή παράδοση στην Πορτογαλία, απόψε πέτυχαν ένα βαρβάτο «διπλό» και ετοιμάζονται για τα ημιτελικά.

Στην πορτογαλική πρωτεύουσα το πρώτο μέρος ήταν μοιρασμένο. Ο Ονάνα απέκρουσε στο 16' την προσπάθεια του Ράφα Σίλβα. Από την πλευρά της Ίντερ, ο Τζέκο δεν πρόλαβε στο 39' να βρει την μπάλα με το κεφάλι, ενώ ήταν σε καλή θέση στην περιοχή του Βλαχοδήμου. Έτσι, το πρώτο ημίχρονο έληξε ισόπαλο με το αποτέλεσμα να είναι 0-0. Ωστόσο, στο δεύτερο μέρος η Ίντερ έδειξε χαρακτήρα. Διότι κατάφερε να φτάσει στη νίκη και με «καθαρό» σκορ μέσα σε μια πολύ δυνατή έδρα.

Κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 51' μετά τη σέντρα του Μπαστόνι και την κεφαλιά του Μπαρέλα (0-1). Ένα τέρμα από έναν παίκτη που δεν σκοράρει συνήθως με το κεφάλι! Μετά το προβάδισμα των «νερατζούρι», οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με ιταλική… φινέτσα. Έβγαλαν εκτός κλίματος αγώνα την επιθετική γραμμή της Μπενφίκα. Ο Βλαχοδήμος είπε… όχι στον Μικιταριά στο 66', ενώ το ίδιο έκανε και στο 78' στην κεφαλιά του Ντάμφρις. Αλλά ο έλεγχος της φάσης έφερε ένα πέναλτι που σηκώνει συζήτηση υπέρ των Ιταλών, για χέρι του Ζοάο Μάριο. Ο Λουκάκου ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» για το 0-2 στο 82'.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρότζερ Σμιντ): Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Αντόνιο Σίλβα, Μοράτο, Γκριμάλντο, Σικίνιο, Φλορεντίνο (64' Νέρες), Ζοάο Μάριο, Ράφα Σίλβα, Άουρσνες, Γκ. Ράμος.

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Μπαστόνι (90'+1 Ντε Βράις), Ατσέρμπι, Ντάμφρις (86' Ντ’ Αμπρόσιο), Ντιμάρκο (63' Γκόσενς), Μικιταριάν, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Τζέκο (63' Λουκάκου), Λ. Μαρτίνες (63' Κορέα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr