Ποδόσφαιρο

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την... υποχρέωση του δεύτερου ημιτελικού [vids]

Πέμπτη, 13 Απριλίου 2023 - 18:55

Μετά τη νίκη 5-1 στο πρώτο ματς στη Λαμία, έμεινε στο 1-1 με την ομάδα της Φθιώτιδας στη ρεβάνς της Τούμπας και ετοιμάζεται για τον τελικό με την ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έβγαλε την... υποχρέωση του δεύτερου ημιτελικού [vids]

Η δουλειά έγινε στο πρώτο ματς των ημιτελικών, στη Λαμία. Εκεί όπου ο Δικέφαλος του Βορρά νίκησε 5-1 την ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου. Κατά συνέπεια, η πρόκριση στον τελικό είχε κριθεί από εκεί. Ωστόσο το απόγευμα της Μεγάλης Πέμπτης υπήρχε και ο δεύτερος ημιτελικός στο ζευγάρι. Δηλαδή μια αναμέτρηση διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο ΠΑΟΚ έμεινε στο 1-1 με τη Λαμία στην Τούμπα, αλλά αυτό είναι το… τελευταίο που απασχόλησε την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Η ουσία είναι πώς για 6η φορά τα τελευταία 8 χρόνια είναι σε τελικό του θεσμού. Ειδικότερα έδωσε ραντεβού με την ΑΕΚ. Αλλά χωρίς να ξέρει ακόμη ούτε το γήπεδο, ούτε την ημερομηνία διεξαγωγής του!

Πιο συγκεκριμένα, η ρεβάνς της Τούμπας ήταν ένα ματς ελεύθερο και χωρίς σκοπιμότητες. Η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ ήρθε με το σουτ του Νάρεϊ στο 14'. Ωστόσο μετά την πίεση με τα συνεχόμενα κόρνερ, στο 24' ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε πέναλτι.

Σουτ του Τάισον, χέρι του Σλίβκα και παράβαση. Ο Σβαμπ εκτέλεσε εύστοχα από την «άσπρη βούλα» για το 1-0 της ομάδας του Λουτσέσκου στο 25'. Όμως, η Λαμία που δεν είχε να χάσει τίποτα, αναζήτησε την ισοφάριση.

Έτσι απείλησε με Μαρτίνεθ και Ασκόφσκι στο 34', αλλά ο Ζίβκο Ζίβκοβιτς έκανε διπλή επέμβαση! Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με το οριζόντιο δοκάρι από την κεφαλιά του Τάισον.

Με γκολ ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Διότι στο 51' ο Ασκόφσκι «σέρβιρε» και ο Μανούσος, με σουτ στην κίνηση, σκόραρε για το 1-1.

Ένα γκολ που δεν άλλαξε ριζικά την εικόνα του ματς. Η ομάδα του Βόκολου άγγιξε την ανατροπή και το 1-2 στο 57', με την κεφαλιά του Μανούσου. Αντίθετα, ο Δικέφαλος του Βορρά κέρδισε αρκετά κόρνερ, αλλά δεν αξιοποίησε ουσιαστικά κανένα. Ο Μπίσεσβαρ απείλησε στο 71', αλλά δεν κατάφερε να δώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ.

Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει το 1-1 και ο δεύτερος ημιτελικός του Δικεφάλου του Βορρά με τη Λαμία να λήξει ισόπαλο.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζ. Ζίβκοβιτς, Λύρατζης, Κάργας, Κουλιεράκης, Βιεϊρίνια (67' Ρ. Σοάρες), Ντάντας (78' Φ. Σοάρες), Σβαμπ, Νάρεϊ (46' Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας, Τάισον (67' Ολιβέιρα), Τόμας (67' Αντρ. Ζίβκοβιτς).

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Βασιλαντωνόπουλος, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Σαραμαντάς, Μαρτίνεθ (85' Τζανδάρης), Στάνκο, Ασκόφσκι (68' Μπεχαράνο), Σλίβκα (68' Σιμόν), Μεδίνα (82' Κοντονίκος), Μανούσος (68' Βέργος).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.