Ποδόσφαιρο

Οι «βιόλα» έβγαλαν… εισιτήρια για τα ημιτελικά [vids]

Παρασκευή, 14 Απριλίου 2023 - 00:39

«Καθάρισε» με την πρόκριση η Φιορεντίνα, μεγάλο αβαντάζ για την Άντερλεχτ. Όλα ανοικτά για Βασιλεία και Νις.

Οι «βιόλα» έβγαλαν… εισιτήρια για τα ημιτελικά [vids]

Δύο «καθαρές» νίκες και μια ισοπαλία στα βραδινά, πρώτα ματς της προημιτελικής φάσης του Europa Conference League. Καθώς Φιορεντίνα και Άντερλεχτ έκαναν σημαντικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Ειδικότερα, η ιταλική ομάδα έχει ήδη εξασφαλίσει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο. Μιας και έφυγε νικήτρια από την Πολωνία, συντρίβοντας 4-1 εκεί την Λεχ Πόζναν.

Το γρήγορο γκολ του Καμπράλ (4') έδωσε ψυχολογικό αβαντάζ στους «βιόλα». Αν και ο Βέλντε ισοφάρισε στο 20ό λεπτό, η Φιορεντίνα είχε τον έλεγχο. Το γκολ του Γκονζάλες (41') την έστειλε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα. Επιπλέον, Μποναβεντούρα (58') και Ικόνε (63') έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ιταλικής ομάδας που τελείωσε με την πρόκριση.

Σημαντικότατο πλεονέκτημα για να περάσει στα ημιτελικά απέκτησε και η Άντερλεχτ. Οι Βέλγοι επικράτησαν 2-0 της Άλκμααρ στις Βρυξέλες και κρατούν την πρόκριση στα χέρια τους. Ο Μουρίγιο στο 20' και ο Ασιμέρου στο 70' πέτυχαν τα γκολ που έκριναν την αναμέτρηση. Βασικοί για άλλη μια φορά με την ολλανδική ομάδα οι Χατζηδιάκος και Παυλίδης, με τον τελευταίο να έχει ορισμένες ευκαιρίες για να σκοράρει.

Αντίθετα, το ματς της Βασιλείας με την Νις δεν είχε νικητή. Τελικό σκορ 2-2 και όλα θα κριθούν την άλλη εβδομάδα, στη Νίκαια της Γαλλίας. Οι Ελβετοί προηγήθηκαν με τον Αμντουνί στο 26', με πέναλτι. Αλλά με δύο γκολ του Μοφί μέσα σε οκτώ λεπτά (38' και 45'+1) η Νις γύρισε το ματς και πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (1-2). Στο 71', ωστόσο, ξανά ο Αμντουνί σκόραρε και διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα στο ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr