Ποδόσφαιρο

Με την... υπογραφή του Χάαλαντ [vid]

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 00:01

Ο Νορβηγός φορ σκόραρε και στο Μόναχο και «κλείδωσε» την πρόκριση της Σίτι, μετά το 1-1 με την Μπάγερν.

Με την... υπογραφή του Χάαλαντ [vid]

Η νίκη με 3-0 στο «Etihad» είχε ξεκαθαρίσει σε μεγάλο βαθμό τα πράγματα για τον επαναληπτικό προημιτελικό του Μονάχου. Ένα ακόμη γκολ στη διοργάνωση από τον Χάαλαντ που φόρτωσε ξανά με γκολ τα αντίπαλα δίχτυα. Στη βαυαρική πόλη μπορεί να μην σημάδεψε σωστά από το σημείο του πέναλτι στο 37'. Αλλά το τέρμα του στο δεύτερο ημίχρονο (57') ήταν εκείνο που σφράγισε την πρόκριση των «πολιτών» στα ημιτελικά του UEFA Champions League. Η Μπάγερν ισοφάρισε στο 83' με το πέναλτι του Κίμιχ. Όμως η Σίτι είναι ξανά στα ημιτελικά όπου για δεύτερη διαδοχική σεζόν θα αντιμετωπίσει τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ωστόσο, αυτή τη φορά όλα τα… λεφτά ήταν η φάση του 17'! Η κάθετη πάσα του Μουσιάλα έβγαλε τον Σανέ σε θέση τετ-α-τετ. Αλλά ο παίκτης της Μπάγερν έκανε κάκιστο τελείωμα και απώλεσε την ευκαιρία για ένα γκολ που ίσως να άλλαζε τη μορφή και την τροπή του ματς. Επιπλέον, στο 35' η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Ουπαμεκανό, μετά το σουτ του Γκιντογκάν. Ο Γάλλος διαιτητής Τρουπέλ έδειξε το πέναλτι. Αλλά ο «Βίκινγκ» της Σίτι αστόχησε από την «άσπρη βούλα» στο 37', με το 0-0 να μην αλλάζει! Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, Τσούπο-Μοτίγκ και Σανέ δεν βρήκαν την μπάλα για να την στείλουν στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Έντερσον.

Το δίλεπτο 56'-57' έριξε τους τίτλους του… τέλους στο ματς. Κι αυτό καθώς στο 57' ο Κομάν είχε την ευκαιρία για να σκοράρει. Όμως ο Έντερσον κράτησε απαραβίαστη την εστία και απέτρεψε το 1-0. Στην αμέσως επόμενη φάση ο Ντε Μπρόινε έβγαλε σε θέση βολής τον Χάαλαντ που άδειασε τον Ουπαμεκανό. Πλάσαρε σωστά, νίκησε τον Ζόμερ και διαμόρφωσε το 0-1! Η Μπάγερν πέτυχε γκολ στο 75' με τον Τελ, αλλά δεν μέτρησε καθώς ο Κομάν ήταν σε θέση οφσάιντ στην αρχή. Όμως, στο 82' ο Ακάντζι έκανε χέρι στο σουτ του Μενά. Ο Κίμιχ εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι για το 1-1 στο 83'.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ (Τόμας Τούχελ): Ζόμερ, Παβάρ (77' Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63' Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (63' Μανέ), Μουσιάλα (71' Τελ), Κομάν, Τσούπο Μοτίνγκ (71' Μίλερ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ (Πεπ Γκουρδιόλα): Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Ακέ (66' Λαπόρτ), Ρόδρι, Στόουνς, Μπερνάρντο Σίλβα, Γκρίλις, Ντε Μπρόινε (88' Γουόκερ), Γκιντογκάν, Χάαλαντ (84' Άλβαρες).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr