Ποδόσφαιρο

Η Άλκμααρ με... σφραγίδα Παυλίδη στα ημιτελικά [vids]

Πέμπτη, 20 Απριλίου 2023 - 23:00

Με δύο γκολ του Παυλίδη ισοφάρισε την ήττα 2-0 από την Άντερλεχτ στο Βέλγιο. Στα πέναλτι τσέκαρε την πρόκριση με 4-1! Νίκη χωρίς αντίκρισμα της Λεχ Πόζναν στη Φλωρεντία.

Η Άλκμααρ με... σφραγίδα Παυλίδη στα ημιτελικά [vids]

Η ΑΖ και η Φιορεντίνα είναι οι ομάδες που πέρασαν στα ημιτελικά του Europa Conference League. Η ολλανδική ομάδα έκανε την ανατροπή κόντρα στην Άντερλεχτ από την οποία είχε ηττηθεί 2-0 στο Βέλγιο. Στη «ρωσική ρουλέτα» κλείδωσε την πρόκριση στην 4άδα. Όσον αφορά στη Φιορεντίνα, αν και βρέθηκε στα… σχοινιά μιας και η Λεχ Πόζναν προηγήθηκε 3-0 στην Ιταλία (σ.σ.: ισοφαρίζοντας το 4-1 των «βιόλα» στην Πολωνία), τελικά μείωσε σε 2-3 και πήρε επίσης το εισιτήριο για την ημιτελική φάση.

Η Αλκμάαρ έκανε πολύ δυνατή εκκίνηση στο ματς. Διότι μέσα στο πρώτο τέταρτο έκανε εξαιρετική δουλειά. Μιας και ισοφάρισε την ήττα της, στον πρώτο αγώνα στις Βρυξέλλες. Ειδικότερα το πέτυχε με ελληνική υπογραφή! Καθώς στο 14' ήδη το σκορ ήταν 2-0. Πιο συγκεκριμένα, με τον Βαγγέλη Παυλίδη. Ο Έλληνας φορ σκόραρε δις. Αρχικά στο 5' με πέναλτι, ενώ στο 14' αξιοποίησε την ασίστ του Όντγκαρντ για το 2-0.

Παρότι, όμως, είχε +20 τελικές στο ματς, δεν κατάφερε να φτάσει σε ένα τρίτο γκολ, είτε στα 90, είτε στα 120 λεπτά. Ο Κέρκες στο 84' σημάδεψε το δεξί δοκάρι! Επίσης, στο 112' ο Όντγκααρντ σκόραρε, αλλά το τέρμα δεν μέτρησε καθώς υπήρχε οφσάιντ στη φάση. Όμως πήρε την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι. Κλάσιε, Σουγκαβάρα, Ράιντερς και Μέρντινκ ευστόχησαν, ενώ από την Άντερλεχτ μόνο ο Κανά στο δεύτερο. Αντίθετα, ο Βερτόχεν στο πρώτο και ο Σαρντελά στο τρίτο αστόχησαν!

Η Λεχ Πόζναν άγγιξε το… θαύμα!

Η νίκη 4-1 των «βιόλα» στο ματς της Πολωνίας θεωρητικά είχε μετατρέψει τη ρεβάνς της Φλωρεντίας, σε ματς διαδικαστικού χαρακτήρα. Αλλά η Λεχ Πόζναν δεν το παράτησε. Μάλιστα άγγιξε μια μυθική ανατροπή. Διότι στο 69' βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-0. Ένα αποτέλεσμα που οδηγούσε σε παράταση. Ο Σόουσα στο 9', ο Βέλεκ με πέναλτι στο 65' και ο Σόμπιτς στο 69' έφεραν την πολωνική ομάδα σε θέση… ισχύος. Ωστόσο, στο φινάλε οι «βιόλα» αντέδρασαν. Αρχικά στο 78' με τον Σότιλ και στο 90'+2 με τον Καστροβίλι για το τελικό 2-3 που έστειλε τη Φιορεντίνα στα ημιτελικά του Europa Conference League.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr