Ποδόσφαιρο

«Αφεντικό» η ΑΕΚ, μεγάλο «διπλό» της Πάφου [vids]

Παρασκευή, 21 Απριλίου 2023 - 21:11

Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε 2-0 την Ομόνοια, ενώ εκείνη του Σαλγκάδο πέρασε νικηφόρα από τη Λεμεσό.

«Αφεντικό» η ΑΕΚ, μεγάλο «διπλό» της Πάφου [vids]

Επιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ. Η ομάδα της Λάρνακας νίκησε 2-0 την Ομόνοια στην «Αρένα». Έτσι έβαλε τέλος στο σερί αρνητικών αποτελεσμάτων μετά από 48 ημέρες. Κατά συνέπεια ανέβηκε στους 61 βαθμούς και είναι στο -1 από τον δεύτερο ΑΠΟΕΛ και στο -2 από τον πρωτοπόρο Άρη Λεμεσού. Όλα αυτά ενώ την Κυριακή οι ομάδες της πρώτης δυάδας κοντράρονται στη Λεμεσό. Στο άλλο ματς, η Πάφος έδειξε χαρακτήρα και παρά τους δέκα παίκτες νίκησε 1-0 τον Απόλλωνα στη Λεμεσό!

Στην «Αρένα» της Λάρνακας η Ομόνοια ήταν απειλητική στα πρώτα λεπτά. Αλλά το γκολ ήρθε για την ΑΕΚ. Μιας και στο 9' ο Γκιούρτσο αξιοποίησε τη σέντρα του Ροσάλες και άνοιξε το σκορ (1-0). Το τέρμα που σημείωσε η ομάδα της Λάρνακας προκάλεσε μεγαλύτερο εκνευρισμό στους φιλοξενούμενους. Το αποτέλεσμα ήταν να δεχθούν οι «πράσινοι» τρεις κίτρινες κάρτες μέσα σε τρία λεπτά (22' Λανγκ, 23' Σράντι, 25' Χαραλάμπους). Επίσης, στο 27' ο Γκαρσία σκόραρε για την ΑΕΚ. Όμως το VAR δεν μέτρησε το γκολ για χέρι του σκόρερ! Επιπλέον, στο 34' ήρθε και στο 2-0. Καθώς ο Φαράζ με προβολή αξιοποίησε την παράλληλη σέντρα του Γκαρσία για το 2-0.

Τρεις αλλαγές με το… καλημέρα στο δεύτερο 45λεπτο για την Ομόνοια. Αλλά οι ευκαιρίες ήταν αρκετές και για τις δύο ομάδες. Πιο συγκεκριμένα, φάσεις είχαν και η Ομόνοια, αλλά και η ΑΕΚ. Στο 68' ο Πίριτς έκανε μεγάλη επέμβαση στην κεφαλιά του Κούσουλου, ενώ στο 72' ο Μπεσεντίν σπατάλησε μια τεράστια ευκαιρία! Η πίεση του «τριφυλλιού» αυξήθηκε, όπως ήταν λογικό. Ωστόσο, γκολ δεν ήρθε για την Ομόνοια. Αλλά το πέτυχε η ΑΕΚ ξανά. Στο 90'+2 με τον Γκρόμοφ, όμως υπήρχε οφσάιντ του Κάσας στην αρχή και το VAR υπέδειξε την παράβαση.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Ροσάλες, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκαρσία, Λέντες, Πονς (90'+2 Μάμας), Φαράζ (86' Κάσας), Γκιούρτσο (86' Ναούμ), Τρισκόφσκι (90'+2 Σανχούρχο), Λόπες (72' Γκρόμοφ).

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μίλετιτς, Λανγκ, Παναγιώτου (46' Κασάμα), Κίτσος, Ζαχαρίου (46' Γιούστε), Κούσουλος, Χαραλάμπους (59' Μπέζους), Σράντι (70' Λοΐζου), Aνσαριφάρντ (46′ Κακουλλής), Μπεσεντίν.

Βλέπουν… Ευρώπη στην Πάφο. Η ομάδα του Σαλγκάδο νίκησε 1-0, στο «Alfamega» της Λεμεσού, τον Απόλλωνα και έκανε αποφασιστικό βήμα για την έξοδο στην Ευρώπη. Οι φάσεις ήταν αρκετές και για τις δύο ομάδες. Η πρώτη μεγάλη ήρθε στο 16' με την προβολή του Πίττα και την επέμβαση του Ίβουσιτς. Όμως, το γκολ δεν ήρθε για τους γηπεδούχους. Η Πάφος ήταν εκείνη που άνοιξε το σκορ στο 25'. Μακρινή μπαλιά του Παλάσιος για τον Ικόκο που γύρισε την μπάλα. Ο Αμπντουραχίμι με πλασέ σε κενή εστία, σημείωσε το 0-1.

Στο δεύτερο μέρος δεν άλλαξε η εικόνα του ματς. Ο Ντόνιο στο 59' απώλεσε την ευκαιρία για το 1-1. Ωστόσο η αποβολή του Αντόνε στο 61' άλλαξε τα δεδομένα. Όμως στο 71' αποκαταστάθηκε εκ νέου η αριθμητική ισορροπία με την αποβολή του Κανέ. Στην τελική ευθεία του ματς, καμιά από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο και το 0-1 παρέμεινε ως τη λήξη.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ (Μπογκντάν Αντόνε): Γιοβάνοβιτς, Παναγιώτου (80' Χέντι), Πεϊμπέρνς (46' Ντιγκινί), Ρομπέρζ, Εκπολό, Χ. Κυριάκου, Σαχάρ (46' Βα), Κολ (69' Ζράντι), Ντόνιο (90'+2 Ίλιεφ), Ουάρντα, Πίττας.

ΠΑΦΟΣ (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Παλάσιος, Μπάιριτς, Κβίντα, Ζουνίνιο, Χότσκο, Κανέ, Τάνκοβιτς (62' Μπρούνο, 76' Ντράγκομιρ), Βαλακάρι (68' Πελάζιο), Αμπντουραχίμι (68' Μπετανκόρ).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr