Ποδόσφαιρο

Οι «Άγιοι» έβαλαν... φωτιά στην Premier League [vid]

Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 00:05

Η Άρσεναλ γλίτωσε μια τεράστια «γκέλα» με τα δύο γκολ στο 88' και το 90', στο 3-3 με την Σαουθάμπτον στο «Emirates». Στο +5 από την Σίτι, που έχει πλέον δύο ματς λιγότερα.

Οι «Άγιοι» έβαλαν... φωτιά στην Premier League [vid]

Μια απρόσμενη απώλεια βαθμών υπέστη η Άρσεναλ στο ματς της Παρασκευής, στο «Emirates», κόντρα στη Σαουθάμπτον. Η πρωτοπόρος της Premier League ήταν πίσω στο σκορ με δύο γκολ (1-3) ως το 87'. Ωστόσο στο φινάλε πέτυχε δύο γκολ και πήρε τελικά έναν βαθμό από την ουραγό της μεγάλης κατηγορίας στην Αγγλία. Όμως οι «Gunners» έχασαν το μεγάλο πλεονέκτημα που είχαν, καθώς το προβάδισμά τους από τη δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι μειώθηκε στους πέντε βαθμούς. Αλλά οι «πολίτες» έχουν πλέον δύο ματς λιγότερα.

Η αναμέτρηση στο «Emirates» άρχισε με το χειρότερο τρόπο για τους «Gunners». Μια και οι «Άγιοι» πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό. Ο Αλκαράς στα 27'' έκλεψε την μπάλα μετά την λάθος απομάκρυνση του Ραμσντέιλ, τον νίκησε με σουτ από το ύψος της περιοχής για το 0-1. Επιπλέον, στο 14' ο Αλκαράς πέρασε την κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας της Άρσεναλ. Εκεί ο Γουόλκοτ «εκτέλεσε» τον γκολκίπερ των Λονδρέζων για το 0-2. Ωστόσο στο 20' ο Σακά τροφοδότησε τον Μαρτινέλι που άρπαξε την ευκαιρία και μείωσε σε 1-2. Η Σαουθάμπτον συνέχισε να είναι απειλητική. Μιας και στο 26' ξανά ο Αλκαράς απείλησε, όμως ο Ραμσντέιλ έδιωξε με εντυπωσιακό τρόπο. Στην κεφαλιά του Γουάιτ στο 45'+3, επενέβη πάνω στη γραμμή ο Αλκαράθ και αποσόβησε το 2-2!

Αν και η κατοχή της μπάλας ήταν για την ομάδα του Αρτέτα στο 69%-31%, στο 66' οι «Άγιοι» έφτασαν στο 1-3. Κόρνερ, κεφαλιά του Μπέλα-Κότσαπ και ο Καλέτα-Σαρ από κοντά έδωσε… αέρα δύο γκολ στη Σαουθάμπτον. Ως εκείνο το σημείο, η ουραγός της Premier League ήταν κοντά σε μια τεράστια νίκη! Από εκείνο το σημείο άρχισε η ασφυκτική πίεση της Άρσεναλ. Λίγο άουτ το σουτ του Γκάμπριελ Ζέσους στο 69'. Έτσι, στο 88' ο Όντεγκααρντ με σουτ έξω από την περιοχή μείωσε σε 2-3 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στο ματς. Επιπλέον, στο 90ό λεπτό, ο Σάκα πήρε το… ριμπάουντ μετά το σουτ του Γκάμπριελ Ζέσους και την κόντρα. Το αποτέλεσμα ήταν να σκοράρει σε δεύτερο χρόνο για του 3-3. Ακόμη, στο 90'+3 ο Τροσάρντ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr