Ποδόσφαιρο

FA Cup: Στον τελικό με χατ-τρικ Μαχρέζ η Μάντσεστερ Σίτι, 3-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ [vid]

Σάββατο, 22 Απριλίου 2023 - 20:51

Οι «πολίτες» νίκησαν με αναμενόμενη ευκολία 3-0 τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ» και περιμένουν τον νικητή του αυριανού ημιτελικού Μπράιτον-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για να μάθουν τον αντίπαλό τους στις 3 Ιουνίου όπου θα διεκδικήσουν τον έβδομο τίτλο τους στη γηραιότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση.

FA Cup: Στον τελικό με χατ-τρικ Μαχρέζ η Μάντσεστερ Σίτι, 3-0 την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ [vid]

Ο Αλγερινός διεθνής εξτρέμ άνοιξε το σκορ με εύστοχο πέναλτι στο 43ο λεπτό και στην επανάληψη συνέχισε το.. σόου του. Στο 61' έγραψε το 2-0 με μία σόλο ενέργεια που έκλεψε τη μπάλα στη σέντρα και διέσχισε το μισό γήπεδο πριν στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με θαυμάσιο πλασέ, ενώ στο 63' κούνησε το πλεκτό με εξαιρετικό σουτ εντός περιοχής έπειτα από ασίστ του Γκρίλις.

Η Μάντσεστερ Σίτι, που θα παίξει στον 12ο τελικό κυπέλλου στην ιστορία της (πρώτο μετά το 2019), γίνεται η πρώτη ομάδα που φτάνει στον τελικό του FA Cup χωρίς να δεχτεί γκολ μετά την Έβερτον τη σεζόν 1965-66. Ενώ ο Μαχρέζ έγινε ο πρώτος που σκοράρει χατ-τρικ σε ημιτελικό, μετά από τον Άλεξ Ντόουσον το 1958 (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ).

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Ορτέγκα, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ακάντζι, Γκόμεθ, Γκιντογκάν (77’ Φίλιπς), Γκρίλις (68’ Φόντεν), Μπερνάρντο Σίλβα (80’ Λιούις), Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάαλαντ (68’ Πάλμερ)

ΣΕΦΙΛΝΤ ΓΙΟΥΝ.: Φοντέριγχαμ, Μπάλντοκ (76’ Μπογκλ), Ρόμπινσον, Ίγκαν, Λόου, Αχμέντχοντζιτς (76’ Κουλιμπαλί), Φλεκ (66’ Σαρπ), Νόργουντ, Εντιαγέ, Μπεργκ (75’ Μπάσαμ), Τζέμπισον (58’ ΜακΜπέρνι)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr