Ποδόσφαιρο

«Διαστημική» Νιούκαστλ, ασταμάτητη Γουέστ Χαμ [vids]

Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 18:43

Οι «καρακάξες» συνέτριψαν 6-1 την Τότεναμ, με πέντε γκολ ως το 21'. Καταιγιστικά τα «σφυριά», 4-0 στην έδρα της Μπόρνμουθ.

«Διαστημική» Νιούκαστλ, ασταμάτητη Γουέστ Χαμ [vids]

Το μεγάλο ματς στην Premier League με… φόντο την έξοδο στο Champions League δεν ήταν ποτέ… ντέρμπι! Κι αυτό διότι η Νιούκαστλ σκόρπισε στους έξι… ανέμους την Τότεναμ. Η αναμέτρηση στο «St James' Park» με τους «πετεινούς» δεν ήταν καν αμφίρροπη ούτε στα πρώτα 5 λεπτά. Καθώς οι «καρακάξες» προηγήθηκαν 5-0 στα πρώτα 21 λεπτά.

Στη συνέχεια, ήταν λογικό να ρίξουν… στροφές. Αλλά η νίκη με 6-1 τους καθιστά το απόλυτο φαβορί για να πάρουν το εισιτήριο για την κορυφαία, ευρωπαϊκή, συλλογική διοργάνωση. Μιας και ανέβηκαν στους 59 βαθμούς και την 3η θέση, όπου ισοβαθμούν με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αλλά η ομάδα του Τεν Χάαγκ έχει ένα ματς λιγότερο.

Η Νιούκαστλ δεν ήταν απλά κυριαρχική, αλλά ασταμάτητη. Μέσα σε 21 λεπτά σημείωσε 5 γκολ και προηγήθηκε 5-0. Ο Μέρφι στο 2' και το 9', ο Ζοέλιντον στο 6' και ο Ίσακ στο 19' και το 21' ήταν αυτοί που διαμόρφωσαν το 5-0 του πρώτου ημιχρόνου. Ο Κέιν μείωσε σε 5-1 στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους. Πιο συγκεκριμένα στο 49' μετά την ασίστ του Χόιμπιεργκ. Αλλά οι «καρακάξες» σκόραραν και έκτη φορά, στο 67' με τον Γουίλσον, για το τελικό 6-1.

Στο άλλο κυριακάτικο ματς της Premier League, η Γουέστ Χαμ με κεκτημένη… ταχύτητα από το 4-1 κόντρα στην Γάνδη την περασμένη Πέμπτη, «φιλοδώρησε» με τέσσερα γκολ και την Μπόρνμουθ. Τα «σφυριά» καθάρισαν το ματς από το πρώτο ημίχρονο. Μιας και ο Αντόνιο στο 5', ο Πακετά στο 12' και ο Ράις στο 43' έκαναν το 0-3 των πρώτων 45 λεπτών. Ο Φορνάλς στο 72' σημείωσε το 0-4, ενώ ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Κορνέτ στο 90'+1, με αποτέλεσμα να μην λήξει το ματς 0-5.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr