Ποδόσφαιρο

«Πράσινο» διπλό τίτλου στην Τούμπα [vid]

Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 22:08

Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1 τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και έδειξε πώς αρνείται να… πέσει από την κορυφή.

«Πράσινο» διπλό τίτλου στην Τούμπα [vid]

Με πρωταγωνιστή τον Ιωαννίδη που κέρδισε το πέναλτι, στο οποίο ο ίδιος ευστόχησε, ο Παναθηναϊκός έφυγε νικητής (2-1) από τη Θεσσαλονίκη. Οι «πράσινοι» νίκησαν τον ΠΑΟΚ και συνεχίζουν να οδηγούν την κούρσα των play off στο πρωτάθλημα της Super League.

Το πρώτο μέρος του ματς στην Τούμπα ήταν αμφίρροπο. Ωστόσο χαρακτηρίστηκε από τα λάθη των παικτών των δύο ομάδων. Η πρώτη μεγάλη φάση ήταν για τον Παναθηναϊκό στο 11'. Αλλά ο Σπόραρ «πέταξε» την πάσα του Μπερνάρ και αστόχησε από θέση βολής, απέναντι στον Κοτάρσκι, Δύο λεπτά αργότερα (15') ο Μπρινιόλι σταμάτησε την προσπάθεια του Ζίβκοβιτς. Οι δύο ομάδες προσπαθούσαν περισσότερο να εξουδετερώσουν οι μεν τους δε! Αν και ο ΠΑΟΚ είχε περισσότερες τελικές στο πρώτος μέρος συνολικά (6-4), αλλά και στο τέρμα (2-1), με τον τερματοφύλακα των φιλοξενούμενων να έχει δύο επεμβάσεις, το γκολ ήρθε για τους «πράσινους».

Καθώς στο 38' η συνεργασία Μάγκνουσον και Χουάνκαρ είχε τελικό αποδέκτη τον Μπερνάρ. Ο Βραζιλιάνος με τεχνικό σουτ, έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του εμβρόντητου Κοτάρσκι για το 0-1. Ωστόσο στο φινάλε του πρώτου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 43', ο Αουγκούστο πήρε την μπάλα μεταξύ μεσαίας γραμμής και περιοχής του «τριφυλλιού». Ο κεντρικός χαφ του Δικεφάλου του Βορρά διένυσε μέτρα και έκανε το σουτ. Για κακή του τύχη, αλλά ταυτόχρονα καλή του Μπρινιόλι, η μπάλα σταμάτησε στο αριστερό δοκάρι της εστίας του Ιταλού τερματοφύλακα.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους και πιο συγκεκριμένα στο 48' ο Κοτάρσκι είπε… όχι στον Σπόραρ, κρατώντας το 0-1. Η… απάντηση του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε στο 54' με την κεφαλιά του Ολιβέιρα, αλλά ο Μπρινιόλι είχε σωστή θέση. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές, αλλά ο Ζίβκοβιτς δεν δημιούργησε πρόβλημα στον Μπριονιόλι, στο 55'. Η ομάδα του Λουτσέσκου ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων. Ήταν, δε, εκείνη που είχε τις ευκαιρίες.

Τελικά στο 85' ο Δικέφαλος του Βορρά ισοφάρισε με τον Αουγκούστο σε 1-1, με σουτ μέσα από την περιοχή. Όμως, στο 87' υπήρξε μαρκάρισμα του Ζίβκοβιτς στον Ιωαννίδη. Με τη χρήση του VAR καταλογίστηκε το πέναλτι από το Γερμανό διαιτητή Σίμπερτ. Ο Ιωαννίδης το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2. Το ματς είχε συγκλονιστικό φινάλε. Διότι στο 90'+7 δόθηκε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κώτσιρα στον Αουγκούστο. Αλλά μετά από την εξέταση της φάσης στο VAR πριν την παράβαση υπήρχε οφσάιντ, οπότε είχε προηγηθεί του πέναλτι το οποίο δεν ίσχυσε.

ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (46' Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες (73' Ελ Καντουρί), Αουγκούστο, Ντάντας (68' Σβαμπ), Κωνσταντέλιας (83' Μπίσεσβαρ), Τάισον, Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (73' Τόμας).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες (58' Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Κουρμπέλης, Τσέριν (81' Κλέινχεϊσλερ), Παλάσιος (58' Μαντσίνι), Μπερνάρ (81' Βέρμπιτς), Σπόραρ (69' Ιωαννίδης).

Εάν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα στατιστικά του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.