Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ «άλωσε» το Καραϊσκάκη και πάει φουλ για τίτλο [vid]

Κυριακή, 23 Απριλίου 2023 - 22:59

Οι «κιτρινόμαυροι» νίκησαν 3-1 τον Ολυμπιακό σε ένα ματς με επεισοδιακό φινάλε. «Μάχη» της Ένωσης με τον Παναθηναϊκό για το πρωτάθλημα.

Η ΑΕΚ «άλωσε» το Καραϊσκάκη και πάει φουλ για τίτλο [vid]

Ό,τι έκανε ο Παναθηναϊκός στην Τούμπα, έκανε και η ΑΕΚ στο Φάληρο. Η Ένωση νίκησε 3-1 τον Ολυμπιακό και είναι μαζί με τους «πράσινους», στην κορυφή της βαθμολογίας. Καθώς μετά τη νίκη της, έβγαλε οριστικά εκτός παιχνιδιού και τον Ολυμπιακό που είναι στο -9, ενώ ο ΠΑΟΚ είναι στο -12! Ωστόσο με το επεισοδιακό φινάλε του ματς στο Καραϊσκάκη, η ομάδα του Πειραιά κινδυνεύει με τιμωρία, οπότε είναι δύσκολη και η τρίτη θέση.

Το πρώτο δεκάλεπτο της ΑΕΚ ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό στον Πειραιά. Μιας και οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα έκαναν ό,τι ήθελαν. Πρώτοι πάνω στην μπάλα, με μεγαλύτερο πάθος και αποφασιστικότητα. Έτσι, στα πρώτα τρία λεπτά απείλησαν δύο φορές. Αρχικά με το σουτ του Γκαρσία και στη συνέχεια με εκείνο του Ελίασον που έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Η τρίτη, όμως, ήταν και η καλή! Καθώς στο 7' η συνεργασία Τσούμπερ-Γκατσίνοβιτς ολοκληρώθηκε με το πλασέ του δεύτερου στην αριστερή γωνία του Πασχαλάκη (0-1).

Ο Έλληνας γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν ο κορυφαίος του στο πρώτο ημίχρονο. Με μια ακόμα εντυπωσιακή επέμβαση στο 21', σε σουτ του Πινέδα, αποσόβησε το 0-2! Ως εκείνο το σημείο η Ένωση είχε 5 τελικές, τις 3 στο τέρμα, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» μηδέν! Η ΑΕΚ συνέχισε να κυριαρχεί στο ματς και είχε άλλη μια ευκαιρία με τον Τσούμπερ στο 27'. Το πρώτο μέρος τελείωσε με την πρώτη τελική των «ερυθρολεύκων», στο 39', με την κεφαλιά του Εμβιλά.

Ο Ζοσέ Ανιγκό είχε σηκώσει από νωρίς στο πρώτο ημίχρονο παίκτης για ζέσταμα. Αλλά επέλεξε να κάνει τις πρώτες αλλαγές στο 51', βάζοντας δύο κλασικούς εξτρέμ (Μασούρας και Βρουσάι) στο ματς. Με την στήριξη της εξέδρας και το πείσμα των «ερυθρολεύκων» ήρθε η ισοφάριση στο 54'. Φάση διαρκείας με τον Βρουσάι να σεντράρει, την μπάλα να κοντράρει και τον Μπακαμπού να σκοράρει από κοντά με κεφαλιά. Επιπλέον, στο 63' ο Φορτούνης πήγε να αιφνιδιάσει τον Αθανασιάδη, στο σουτ που κόντραρε στον Μουκουντί. Η ΑΕΚ «απάντησε» με το σουτ του Τσούμπερ που δεν προβλημάτισε τον Πασχαλάκη στο 65'.

Με το ματς να μπαίνει στην τελική ευθεία, η ΑΕΚ κέρδισε στο 80' πέναλτι στη φάση με πρωταγωνιστές τους Ρέαμπτσιουκ και Βίντα. Ο Λιβάι Γκαρσία το εκτέλεσε εύστοχα για το 1-2. Επίσης, στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+1) ο Άμραμπατ έκλεψε την μπάλα, με φάουλ, από τον Ρέαμπτσιουκ, πάσαρε στον Μάνταλο που απέφυγε τον Μπα και πλάσαρε τον Πασχαλάκη για το 1-3.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ροντινέι (84' Ανδρούτσος), Σισέ, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Χουάνγκ, Εμβιλά, Μπιέλ (51' Βρουσάι), Βαλμπουενά (51' Μασούρας), Φορτούνης (84' Κασάμι), Μπακαμπού (77' Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Ελίασον (70' Άμραμπατ), Σιμάνσκι (70' Γιόνσον), Πινέδα (89' Γαλανόπουλος), Γκατσίνοβιτς (84' Φερνάντες), Γκαρσία, Τσούμπερ (84' Μάνταλος).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.