Ποδόσφαιρο

Η Μπαρτσελόνα προχωρά ακάθεκτη [vids]

Δευτέρα, 24 Απριλίου 2023 - 00:27

Οι «blaugrana» νίκησαν 1-0 την Ατλέτικο στο «Camp Nou» και διατήρησαν το +11 από τη δεύτερη Ρεάλ.

Η Μπαρτσελόνα προχωρά ακάθεκτη [vids]

Μετά από τις δύο σερί ισοπαλίες χωρίς σκορ (σ.σ.: με Τζιρόνα και Χετάφε) η Μπαρτσελόνα επέστρεψε στις νίκες. Αλλά αυτή που πέτυχε το απόγευμα της Κυριακής ήταν πάρα πολύ σημαντική. Μιας και επικράτησε 1-0 της Ατλέτικο Μαδρίτης. Το ματς των «blaugrana» με τους «rojiblancos» κρίθηκε χάρη σε ένα γκολ.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό που σημείωσε στο 44' ο Φεράν Τόρες με τεχνικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Όμπλακ. Αν και πριν το γκολ χρειάστηκε η συνδρομή του Τερ Στέγκεν στις προσπάθειες του Γκριεζμάν. Στο δεύτερο μέρος, οι εν δυνάμει πρωταθλητές Ισπανίας είχαν καλή ευκαιρία με τον Πέδρι στο 62'. Αλλά και με τον Ραφίνια δέκα λεπτά αργότερα (72'), όμως ο Όμπλακ δήλωσε «παρών»! Η τελευταία ευκαιρία του ματς ανήκε στην Ατλέτικο, με την κεφαλιά του Μοράτα στο 88'.

Πολύτιμη νίκη στη «μάχη» για την παραμονή σημείωσε η Βαλένθια. Καθώς οι «νυχτερίδες» πήραν… ανάσα με το «διπλό» στην έδρα της ουραγού Έλτσε με 2-0. Τα τέρματα του σημείωσαν ο Λίνο στο 19', ενώ το δεύτερο ήταν αυτογκόλ του Βερντού στο 42'.

Τεράστιο τρίποντο με το οποία είναι πολύ πιθανό να ξέμπλεξε οριστικά από τις… περιπέτειες για την παραμονή, πέτυχε η Σεβίλλη. Στο βραδινό ματς της Κυριακής επικράτησε 2-1 της Βιγιαρεάλ. Ο Μιρ άνοιξε το σκορ στο 34'. Με 1-0 έκλεισε το ημίχρονο, καθώς το τέρμα του Τζάκσον στο 45' δεν μέτρησε μετά από έλεγχο της φάσης από το VAR (οφσάιντ). Το γκολ του Πάου Τόρες στο 57' έφερε το ματς στα ίσα και όλα έδειχναν πώς η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα. Αλλά στο 90'+4 ο Εν Νεσίρι πέτυχε το νικητήριο τέρμα (2-1).

Στις Βαλεαρίδες, η Μαγιόρκα νίκησε 3-1 την Χετάφε. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 1-0 με τον Μαγιοράλ στο 23'. Αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η ανατροπή. Με τον Λι Κανγκ-Ιν στο 56' έγινε το 1-1, ενώ ο Ραϊγιο στο 64' σημείωσε το 2-1. Το δεύτερο τέρμα του Λι Κανγκ-Ιν στις καθυστερήσεις (90'+5) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr