Ποδόσφαιρο

Ομόνοια και ΑΕΛ στον τελικό του κυπέλλου Κύπρου [vid]

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 22:32

Θα αναμετρηθούν στις 3 Ιουνίου. Το «τριφύλλι» νίκησε 3-1 την Πάφο, ενώ η ομάδα της Λεμεσού 1-0 τον Ολυμπιακό

Ομόνοια και ΑΕΛ στον τελικό του κυπέλλου Κύπρου [vid]

Ομόνοια και ΑΕΛ έδωσαν… ραντεβού για τις 3 Ιουνίου. Στον τελικό του κυπριακού κυπέλλου. Πιο συγκεκριμένα, για τρίτη φορά στην ιστορία του, θα διεκδικήσουν σε μεταξύ τους ματς τον τίτλο. Με την Ομόνοια να έχει δύο στα δύο σε τελικό κόντρα στην ομάδα της Λεμεσού. Μιας και το 1987-88 επικράτησε 2-1, ενώ το 2011-12 με 1-0, αντίστοιχα.

Το «τριφύλλι» πέρασε στον τελικό με νίκη, με ανατροπή. Καθώς η Πάφος άνοιξε το σκορ στο «ΓΣΠ» με τον Βαλακάρι στο 13'. Ωστόσο, ο Ντίσκερουντ ισοφάρισε στο 34'. Εν συνεχεία στο 79' ο Κασάμα ολοκλήρωσε την ανατροπή. Επιπλέον, το τέρμα του Χαραλάμπους στο 90'+7 έδωσε διαστάσεις… θριάμβου στη νίκη-πρόκριση της Ομόνοιας.

Αντίθετα, ο άλλος επαναληπτικός ημιτελικός ήταν ματς για γερά νεύρα. Με συγκλονιστικό φινάλε. Στο 89' ο Μεντόσα της ΑΕ Λεμεσού, με απευθείας εκτέλεση φάουλ, πέτυχε το «χρυσό» γκολ. Διότι αυτό έδωσε στους «γαλαζοκίτρινους» τη νίκη 1-0 μαζί με το εισιτήριο για τον τελικό του κυπέλλου Κύπρου.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr