Ποδόσφαιρο

Ο Άρης «κλείδωσε» την Ευρώπη [vid]

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 21:35

Νίκησε 2-1 τον αποκαρδιωτικό Ολυμπιακό και είναι στο +7 από το Βόλο, κάνοντας αποφασιστικό βήμα για την 5η θέση.

Ο Άρης «κλείδωσε» την Ευρώπη [vid]

Το πιο σημαντικό βήμα για να τελειώσει με την υπόθεση της Ευρώπης έκανε ο Άρης. Καθώς οι «κίτρινοι» εκμεταλλεύτηκαν τη νέα, κακή εμφάνιση του Ολυμπιακού. Έτσι νίκησαν 2-1 στη Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, σε συνδυασμό με την ήττα του Βόλου από τον Παναθηναϊκό στο Πανθεσσαλικό, είναι στο +7 και κρατούν αποκλειστικά την έξοδο στην Ευρώπη, στα χέρια. Αρκεί να μην… αυτοκτονήσουν στα τέσσερα ματς που απομένουν. Σε ό,τι αφορά τους «ερυθρόλευκους», είναι σε κακό φεγγάρι, τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά.

Αν και στο ματς του «Κλ. Βικελίδης» η ομάδα του Ανιγκό ήταν εκείνη που μπήκε πιο δυνατά στο ματς. Με τη διπλή ευκαιρία (3') με την κεφαλιά του Μπακαμπού και τον Μασούρα να αστοχεί στη συνέχεια. Ο Μασούρας δεν τελείωσε καλά τη φάση στο 20' για να σκοράρει, με τον Κουέστα να επεμβαίνει. Ο Άρης μετά το 25' ανέβασε την απόδοσή του. Στο 36', οι «κίτρινοι» έφτασαν στο γκολ με ένα εκπληκτικό τέρμα του Λουίς Πάλμα. Με απευθείας εκτέλεση κόρνερ πέτυχε το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Άρης έδωσε… χώρο στον Ολυμπιακό και προσπάθησε να παίξει με αντεπιθέσεις. Κατά συνέπεια, στο 65' ο Ιτούρμπε γύρισε την μπάλα, ο Μπα έκανε τραγικό λάθος και ο Νταμπό σε κενή εστία πέτυχε το 2-0. Η αντίδραση των «ερυθρόλευκων» ήταν άμεση. Το χέρι του Μαζικού στο 70' και ο έλεγχος της φάσης από το VAR έφεραν το πέναλτι. Το εκτέλεσε εύστοχα ο Μπακαμπου και μείωσε στο 2-1. Μετά το γκολ, η ομάδα του Ανιγκό είχε την μπάλα στο μισό γήπεδο, αλλά ουσιαστικά δεν είχε φάσεις. Με εξαίρεση τη φάση στο 90'+6 όταν ο Ελ Αραμπί δεν κατάφερε να νικήσει τον Κουέστα.

ΑΡΗΣ (Α. Τερζής): Κουέστα, Εμπακατά, Μαζικού, Πίρσμαν, Ντουκουρέ, Φαμπιάνο, Νταρίντα, Πάλμα (58′ Ιτούρμπε), Νταμπό (89′ Ενκουλού), Ματέο Γκαρσία (76′ Καμάτσο), Καμαρά (89′ Χριστοδουλόπουλος).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Πασχαλάκης, Ρέαμπτσιουκ (86′ Ραμόν), Μπα, Παπασταθόπουλος, Ανδρούτσος, Κασάμι (58′ Χουάνγκ), Εμβιλά, Φορτούνης, Μασούρας (58′ Μπιέλ), Βρουσάι (74′ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (86′ Ελ Αραμπί).

Μπορείτε να δείτε ΕΔΩ τα στιγμιότυπα του ματς.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.