Ποδόσφαιρο

Η ΑΕΚ με 4άρα πάει στον τελικό του πρωταθλήματος [vids]

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 - 23:07

Η Ένωση νίκησε 4-0 τον ΠΑΟΚ, είναι ισόβαθμη με τον Παναθηναϊκό στην κορυφή και την Κυριακή θα λύσουν τις διαφορές τους.

Η ΑΕΚ με 4άρα πάει στον τελικό του πρωταθλήματος [vids]

«Κιτρινόμαυρος» θρίαμβος στο ντέρμπι των Δικεφάλων. Η Ένωση συνέτριψε 4-0 εκείνον του Βορρά στην «OPAP Arena». Έτσι παραμένει στο ρετιρέ της βαθμολογίας μαζί με τον Παναθηναϊκό. Την προσεχή Κυριακή το αθηναϊκό ντέρμπι θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την υπόθεση του τίτλου.

Το «έργο» της ΑΕΚ έγινε ξεκάθαρα πιο εύκολο από το 10′. Όταν ο Κάργας είδε την κόκκινη κάρτα για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Γιόνσον. Μέσω VAR ο Στίλερ απέβαλλε τον αμυντικό του ΠΑΟΚ. Έτσι, η πίεση της Ένωσης που είχε πλέον αριθμητικό πλεονέκτημα έφερε… καρπούς στο 21′. Το λάθος του Κοτάρσκι εκμεταλλεύτηκε ο Γιόνσον, έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσούμπερ και ο Ελβετός άνοιξε το σκορ (1-0).

Πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στην OPAP «Arena» ήρθε και το δεύτερο γκολ. Κεφαλιά πάσα του Γιόνσον, με τον Μουκουντί να σημειώνει το 2-0.

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν τον πλήρη έλεγχο με κατοχή μπάλας 72% στο ημίωρο. Η πρώτη αντίδραση του Δικεφάλου του Βορρά ήρθε στο 41′ με το σουτ του Κωνσταντέλια.

Επιπλέον, το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Η ΑΕΚ είχε 100% το ματς στα μέτρα της, σε όλα τα επίπεδα. Σε ρυθμό, σε κατανάλωση ενέργειας, σε ευκαιρίες. Δεν σταμάτησε να ψάχνει κι άλλα γκολ. Όμως αυτό δεν ήρθε στο 56′ με τον Τσούμπερ, ούτε στο 71′ με τον Φερνάντες. Στη δεύτερη περίπτωση επενέβη ο Κοτάρσκι. Ο Φερνάντες στάθηκε άτυχος στο 76′ με την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Κοτάρσκι. Όμως, τελικά στο 77′ ο Γκαρσία βρήκε δίχτυα για το 3-0 της Ένωσης.

Επιπλέον, στο 86′ ο Φερνάντες διαμόρφωσε το τελικό 4-0, προκαλώντας ντελίριο ενθουσιασμού στους οπαδούς της ΑΕΚ.

ΑΕΚ (Μ. Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον, Άμραμπατ (69′ Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (69′ Φερνάντες), Πινέδα (58′ Μάνταλος), Τσούμπερ (79′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία (79′ Φαν Βέερτ).

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κετζιόρα, Ίνγκασον, Κάργας, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάντας (75′ Φ. Σοάρες), Α. Ζίβκοβιτς, Ελ Καντουρί (75′ Ολιβέιρα), Κωνσταντέλιας (75′ Μπίσεσβαρ), Μπράντον.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.