Ποδόσφαιρο

Ο νόμος της Μάντσεστερ Σίτι [vids]

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 00:06

Οι «πολίτες» διέλυσαν 4-1 την Άρσεναλ και είναι πλέον το φαβορί για να κατακτήσουν την Premier League. Σπουδαίο ευρωπαϊκό διπλό της Λίβερπουλ, πήρε… ανάσα η Νότιγχαμ.

Ο νόμος της Μάντσεστερ Σίτι [vids]

Αυτό που όλοι περίμεναν έγινε πραγματικότητα. Δηλαδή η Σίτι έκανε… σκόνη και θρύψαλα την Άρσεναλ. Το ντέρμπι κορυφής της Premier League μόνο ντέρμπι δεν ήταν. Οι «πολίτες» του Γκουαρδιόλα συνέτριψαν 4-1 τους «Gunners» και είναι μια… ανάσα από τον τίτλο. Αν και είναι ακόμη πίσω στη βαθμολογία από τους Λονδρέζους κατά δύο πόντους, το θέμα είναι πώς έχουν τα πάνω χέρι με δύο ματς λιγότερα. Πιο συγκεκριμένα, αυτά κόντρα σε Γουέστ Χαμ (εντός) και Μπράιτον (εκτός), αντίστοιχα.

Ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την Σίτι ήταν ο Ντε Μπρόινε. Καθώς σκόραρε δύο φορές. Τόσο στο 7′ όσο και στο 54′. Ο Στόουνς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους πέτυχε το 2-0, ενώ ο Χάαλαντ έβαλε το… κερασάκι στην τούρτα στο 90′+5 για το τελικό 4-1. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Αρτέτα ήταν να μειώσει προσωρινά σε 3-1 με τον Χόλντινγκ, στο 86′.

Από την άλλη πλευρά, η Λίβερπουλ συνεχίζει την αντεπίθεσή της για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Απόψε νίκησε 2-1 με ανατροπή, εκτός έδρας , τη Γουέστ Χαμ. Ο Πακετά άνοιξε το σκορ στο 12′, αλλά ο Χάκπο ισοφάρισε νωρίς (18′) σε 1-1. Το «διπλό» για τους «reds» ήρθε στο 67′ με σκόρερ τον Μάτιπ.

Μεγάλη «ανάσα» για την Νότιγχαμ Φόρεστ. Διότι επικράτησε 3-1 εντός έδρας της Μπράιτον και έβαλε τέλος στο σερί 11 αγώνων χωρίς νίκη. Αν και ο Μπουονανότε άνοιξε το σκορ στο 38′ για την Μπράιτον, το αυτογκόλ του Γκρος στο 45′+3 (1-1) ήταν κομβικό. Επιπλέον, οι Ντανίλο στο 69′ και Γκιμπος με πέναλτι (90′+2) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Από την άλλη, η Τσέλσι συνεχίζει την κατρακύλα της. Απόψε ηττήθηκε 2-0, εντός έδρας, από την Μπρέντφορντ χάρη στο αυτογκόλ του Αθπιλικουέτα στο 37′ και το τέρμα του Εμπουεμό στο 78′.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr