Ποδόσφαιρο

Η Ράγιο στο «κόλπο» της Ευρώπης, σούπερ «διπλό» η Αλμερία [vids]

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 01:04

Η Βαγιεκάνο νίκησε την Μπαρτσελόνα, ενώ η Unión πέρασε από την έδρα της Χετάφε. Η Ατλέτικο «αγκάλιασε» το… σεντόνι!

Η Ράγιο στο «κόλπο» της Ευρώπης, σούπερ «διπλό» η Αλμερία [vids]

Κι όμως συνέβη. Ήττα την ίδια αγωνιστική της La Liga για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα. Μετά από ό,τι έπαθε οι Μαδριλένοι από τη Τζιρόνα, ήταν η σειρά των Καταλανών. Η Ράγιο νίκησε 2-1 την Μπαρτσελόνα και διατήρησε τις ελπίδες της για να πάρει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο από το ισπανικό πρωτάθλημα.

Γκαρθία στο 19′ και Φραν στο 53′ έδωσαν… αέρα δύο γκολ στη Βαγιεκάνο. Ωστόσο, η Μπαρτσελόνα μείωσε στο 83′ με τον Λεβαντόφσκι, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι παραπάνω. Έτσι, απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί στο +14 από την δεύτερη Ρεάλ, μιας και η μεταξύ τους διαφορά παρέμεινε στους 11 βαθμούς.

Αντίθετα, κερδισμένη της Τετάρτης ήταν Ατλέτικο. Επικράτησε 3-1 της Μαγιόρκα και πλησίασε ξανά τη Ρεάλ στους δύο βαθμούς. Όμως το πιο σημαντικό είναι το +8 από την τέταρτη της βαθμολογίας Σοσιεδάδ, στη «μάχη» για την έξοδο στο UEFA Champions League. Αν και οι νησιώτες προηγήθηκαν με τον Νάσταζιτς στο 20′, οι «rojiblancos» αντέδρασαν. Ο Ντε Πολ ισοφάρισε στο 45′+2 (1-1). Στη συνέχεια πήρε τη… σκυτάλη ο Μοράτα στο 47′ και ο Καράσκο στο 77′ για το τελικό 3-1 υπέρ της ομάδας του Σιμεόνε.

Στη ζώνη του υποβιβασμού, η Αλμερία έκανε τεράστιο «διπλό» κόντρα στη Χετάφε με 2-1. Η Unión άνοιξε το σκορ στο 7′, ενώ ο Σουάρες στο 58′ σημείωσε το 0-2. Επιπλέπον, η αποβολή του Εντζένε στο 45′+3 για τη Χετάφε έκανε πιο εύκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Παρότι στο 71′ ο Μαγιοράλ μείωσε σε 1-2, το σκορ αυτό δεν άλλαξε ως το φινάλε.

Μια… ανάσα από τη σωτηρία, οριστικά, είναι η Θέλτα. Η ομάδα του Βίγκο επικράτησε, εντός έδρας, 1-0 της ουραγού Έλτσε. Με το «χρυσό» γκολ της αναμέτρησης να έρχεται στο 90ό λεπτό από τον Αϊντό!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr