Ποδόσφαιρο

«Ανάσα» για τη Βαλένθια [vids]

Πέμπτη, 27 Απριλίου 2023 - 22:33

Με το «χρυσό» γκολ του Χάβι Γκέρα (90′+3) νίκησε 2-1 τη Βαγιαδολίδ και βγήκε από την επικίνδυνη ζώνη. Σπουδαίο «σεντονάτο» τρίποντο της Βιγιαρεάλ.

«Ανάσα» για τη Βαλένθια [vids]

Μια από τις πιο σημαντικές της, φετινές νίκες σημείωσε απόψε η Βαλένθια. Οι «νυχτερίδες» έκαναν την ανατροπή κόντρα στη Βαγιαδολίδ, στο «Mestalla» και είναι πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Αλλά η δεύτερη σερί τους νίκη, τους δίνει… αέρα και ψυχολογία για τη συνέχεια, μαζί με το +2 από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Βαγιαδολίδ ήταν εκείνη που σκόραρε νωρίς και έφερε το ματς στα μέτρα της. Διότι μόλις στο 6′ ο Λαρίν σημείωσε ένα ακόμη γκολ και πέτυχε το 0-1 για τους φιλοξενούμενους. Το σκορ έμεινε αναλλοίωτο ως το 60′. Ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Ντιακαμπί έφερε το ματς στα ίσα, καθώς σημείωσε το 1-1. Η πίεση που άσκησε η Βαλένθια απέδωσε τελικά… καρπούς στις καθυστερήσεις (90′+3). Διότι η ατομική ενέργεια και το σουτ, με φάλτσα, του Χάβι Γκέρα κατέληξε στην αριστερή γωνία του Μασίπ, με τις «νυχτερίδες» να παίρνουν τη νίκη και να ανεβαίνουν στους 33 βαθμούς.

Τεράστια νίκη που την ανέβασε στην 5άδα και την κράτησε… ζωντανή στη «μάχη» για την έξοδο στο UEFA Champions League της επόμενης σεζόν πέτυχε η Βιγιαρεάλ. Μιας και νίκησε 4-2 την Εσπανιόλ. Έτσι ανέβηκε στους 50 πόντους, στο -5 από τέταρτη της βαθμολογίας Σοσιεδάδ (55β.). Μια νίκη που ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και το «κίτρινο υποβρύχιο» σημείωσε όλα τα γκολ του. Η Εσπανιόλ από την άλλη, δεν λέει να σηκώσει… κεφάλι και παραμένει στην προτελευταία θέση με 28 βαθμούς.

Ο Πουάδο στο 45′ άνοιξε το σκορ (0-1) για τους φιλοξενούμενους, αλλά η Βιγιαρεάλ με τον Καπουέ ισοφάρισε 1-1 στο 53′. Οι γηπεδούχοι απώλεσαν πέναλτι στο 63′ με τον Παρέχο -το απέκρουσε ο Πατσέκο- αλλά ο ίδιος στην επαναφορά σκόραρε για το 2-1. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν το παράτησαν το ματς και στο 73′ έφεραν το ματς στα ίσα, με τον Χοσέλου (2-2). Εντούτοις, στο 80ό λεπτό ο Τζάκσον σημείωσε το 3-2, ενώ στις καθυστερήσεις (90′+2) ο Καπουέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2. Η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την αποβολή του Εσκόσιτο, στο 90′+5, για αντιαθλητικό παιχνίδι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr