Ποδόσφαιρο

Κορυφή για Σίτι, αστεράτη Γιουνάιτεντ, ευρωπαία Λίβερπουλ [vids]

Κυριακή, 30 Απριλίου 2023 - 21:16

Οι «πολίτες» ανέβηκαν στην πρώτη θέση, οι «κόκκινοι διάβολοι» πατούν γερά στην 4άδα, ενώ οι «reds» ανέβηκαν στην 5η θέση.

Κορυφή για Σίτι, αστεράτη Γιουνάιτεντ, ευρωπαία Λίβερπουλ [vids]

Οι κυριακάτικες αναμετρήσεις στην Premier League ξεκαθάρισαν το… τοπίο σε πολλά επίπεδα. Τόσο στα πάνω στρώματα του βαθμολογικού πίνακα όσο και λίγο πιο κάτω. Εκεί που έχει κορυφωθεί η «μάχη» για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Καταρχάς, μετά τη νίκη που πέτυχε η Σίτι πριν από λίγες ημέρες κόντρα στην Άρσεναλ, ήταν θέμα… χρόνου να την περάσει.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Οι «πολίτες» νίκησαν 2-1 στο Λονδίνο την Φούλαμ και έπιασαν κορυφή! Με τον Χάλααντ να ανοίγει το σκορ με πέναλτι, στο 3'. Ωστόσο στο 15' ο Βινίσιους ισοφάρισε σε 1-1. Αλλά στην πορεία, ήρθε ο Άλβαρες στο 36' να σκοράρει. Έτσι έγινε το 2-1 για την ομάδα του Γκουαρδιόλα που πλέον είναι πρωτοπόρος με +1 από τους «Gunners» και με ματς λιγότερο!

Σε ό,τι αφορά την έξοδο στο Champions League, Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκαναν ένα βήμα ακόμη. Οι «καρακάξες» βρέθηκε πίσω στο σκορ, στο γήπεδό τους, από την ουραγό Σαουθάμπτον με το γκολ του Άρμστρονγκ (41'). Αλλά στο δεύτερο μέρος το σκηνικό άλλαξε. Κομβικό ήταν το γρήγορο γκολ της ισοφάρισης από τον Γουίλσον (54'). Επιπλέον, το αυτογκόλ του Γουόλκοτ στο 79' έφερε την ανατροπή, για να σημειώσει δύο λεπτά αργότερα (81') ο Γουίλσον το τελικό 3-1.

Από την άλλη πλευρά, οι «κόκκινοι διάβολοι» σημείωσαν πολύτιμη νίκη 1-0 κόντρα στην Άστον Βίλα. Με σκόρερ τον Μπρούνο Φερνάντες στο 39'. Αν και είναι στο 63 βαθμούς, στο -2 από την Νιούκαστλ, έχουν ματς λιγότερο και δείχνουν ικανοί για το εισιτήριο που οδηγεί στο επόμενο Champions League.

Άρωμα… Ευρώπης για την Λίβερπουλ. Σε ένα θεαματικό και συνάμα εντυπωσιακό ματς, οι «reds» νίκησαν 4-3 την Τότεναμ και την προσπέρασαν στη βαθμολογία. Η ομάδα του Κλοπ έκανε εκπληκτική εκκίνηση στο ματς. Στο 3' ο Τζόουνς, στο 5' ο Ντίας και στο 15' ο Σαλάχ με πέναλτι, πέτυχαν το 3-0. Σιγά-σιγά, όμως, τα «σπιρούνια» αντέδρασαν. Ο Κέιν μείωσε σε 3-1 στο 39'.

Στη συνέχεια, Σον και Ρομέρο σημάδεψαν τα δοκάρια στο 54' και το 55'. Ο Νότιο-Κορεάτης μείωσε στο 77' σε 3-2, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς. Επίσης, στο 90'+3 ο Ρισάρλισον με κεφαλιά ισοφάρισε! Αλλά όλοι λογάριαζαν χωρίς τον… ξενοδόχο. Στο ρόλο αυτό ήταν ο Ζότα. Καθώς στο 90'+4 εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα της Τότεναμ για το 4-3!

Πολύτιμο… άλμα για να εξασφαλίσει τη σωτηρία έκανε η Μπόρνμουθ. Διότι νίκησε 4-1 την Λιντς και απέκτησε μεγάλο αβαντάζ. Τα δύο γκολ του Λέρμα μέσα σε 4 λεπτά (20' και 24') της έδωσαν… αέρα. Ο Μπάμφορντ μείωσε σε 2-1 στο 32'. Αλλά ο Σολάνκε στο 63' και ο Σεμένιο στις καθυστερήσεις (90'+1) διαμόρφωσαν το τελικό σκορ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr