Ποδόσφαιρο

Προβάδισμα τίτλου για τον Άρη [vids]

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023 - 21:32

Η ομάδα της Λεμεσού νίκησε 2-1 την Πάφο, εκμεταλλεύτηκε το 0-0 του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια και είναι στο +3 από τους «γαλαζοκίτρινους».

Προβάδισμα τίτλου για τον Άρη [vids]

Νέα δεδομένα στο κυπριακό πρωτάθλημα. Διότι ο Άρης Λεμεσού δείχνει πώς δεν είναι απλά μια ομάδα που κυνηγά την έκπληξη. Αλλά πώς θα παλέψει μέχρι τέλους για να κατακτήσει τον τίτλο! Μιας και η «Ελαφρά Ταξιαρχία» κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα 3 βαθμών στη βαθμολογία, μετά και την 6η αγωνιστική των playoffs. Νίκησε 2-1 την Πάφο στο «Alfamega», ενώ εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο το 0-0 ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια, στο παραδοσιακό ντέρμπι του «ΓΣΠ». Έτσι, ο Άρης είναι πλέον στους 67 βαθμούς, ενώ ο ΑΠΟΕΛ στους 64. Με την ΑΕΚ Λάρνακας στην τρίτη θέση, στους 61!

Το ματς στη Λεμεσού ολοκληρώθηκε ισόπαλο χωρίς τέρματα στο πρώτο μέρος. Ωστόσο στο 61' ο Γκομίς πέτυχε το 1-0 για τον Άρη. Αλλά η Πάφος «απάντησε» άμεσα. Μιας και στο 69' ο Ζάιρο πέτυχε το 1-1 για την ομάδα του Σαλγκάδο. Όμως, στο 85' ο Κακόριν πέτυχε ένα γκολ τεράστιας αξίας και σημασίας. Διαμόρφωσε το 2-1 και έδωσε ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα στον Άρη Λεμεσού, στη «μάχη» για τον τίτλο.

ΑΡΗΣ ΛΕΜΕΣΟΥ (Αλεξέι Σπιλέφσκι): Άλβες, Μποάκι, Μπρόρσον, Γιαγκό, Πηλέας (46' Καζού), Μπένγκτσον (46' Μαγιαμπέλα), Ζόκε, Mπράουν (75' Σπόλιαριτς), Μπαμπίκα (81' Στεπίνσκι), Κακόριν, Γκομίς (71' Στρούσκι).

ΠΑΦΟΣ (Μίτσελ Σαλγκάδο): Ίβουσιτς, Ικόκο, Μπάιριτς, Κβίντα, Παλάσιος, Ζουνίνιο (87' Μπρούνο), Χότσκο, Βαλακάρι (87' Ναμ), Τάνκοβιτς (55' Αμπντουραχίμι), Πελάτζιο (75' Ντράγκομιρ), Ζάιρο.

Το +3 για την «Ελαφρά Ταξιαρχία» οφείλεται εν πολλοίς και στο 0-0 του «ΓΣΠ». Καθώς η αναμέτρηση του ΑΠΟΕΛ με την Ομόνοια έληξε ισόπαλο χωρίς σκορ. Η 5η ισοπαλία των «γαλαζοκίτρινων» στις 6 αγωνιστικές των πλέι οφ, τους άφησε τρεις πόντους πίσω από τον Άρη. Όπως κύλησε το ματς, ίσως θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί στην ομάδα του Μιλόγεβιτς.

Καθώς το ντέρμπι με το «τριφύλλι» άρχισε με πέναλτι υπέρ του. Χέρι του Κρέσπου και υπόδειξη μέσω VAR. Αλλά ο Ανσαριφάρντ που το εκτέλεσε, στο 7', σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι! Η χαμένη ευκαιρία με την κεφαλιά του Εφραίμ στο 16' ήταν η πρώτη καλή στιγμή του ΑΠΟΕΛ. Αλλά στο δεύτερο μέρος οι «γαλαζοκίτρινοι» είχαν φάσεις. Με πιο χαρακτηριστική, για το 1-0, το δοκάρι του Μακέντα στο 75'.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Σούσιτς (50' Τσεπάκ), Κρέσπο, Ντβάλι, Φεράρι, Κοσταντίνοφ, Σαρφό, Ντάλσιο (86' Ηλία), Εφραίμ (63' Εντονγκαλά), Μπεν (63' Μακέντα), Κβιλιτάια.

ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωφρόνης Αυγουστή): Ουζόχο, Κίτσος, Λανγκ, Παναγώτου, Λέτσγιακς, Κούσουλος, Κασάμα (64' Ντίσκερουντ), Λοΐζου (46' Σράντι), Ζαχαρίου (73' Παπουλής), Μπεζούς (64' Χαραλάμπους), Ανσαριφάρντ (46' Κακουλλής).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr