Ποδόσφαιρο

Stop της Τζιρόνα στη Σεβίλλη και όνειρα για Ευρώπη [vids]

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2023 - 23:55

Οι Καταλανοί πέρασαν από την Ανδαλουσία και έχουν βλέψεις για έξοδο στο Europa Conference League.

Stop της Τζιρόνα στη Σεβίλλη και όνειρα για Ευρώπη [vids]

Πέντε ματς χωρίς ήττα στη La Liga μετρούσε η Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιάνοι μετρούσαν τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Το αποτέλεσμα ήταν να ξεμπλέξουν με τις περιπέτειες για την παραμονή. Αν, δε, είχαν νικήσει την Τζιρόνα, θα είχαν πιο βλέψεις για μια θέση στο Europa Conference League. Αλλά η νίκη πήγε στην ομάδα από την Καταλωνία. Εκείνη με το «διπλό» ανέβηκε στους 44 βαθμούς και είναι στο -5 από την 6η Μπέτις (σ.σ.: 49 βαθμοί).

Εξάλλου, η ομάδα του Μίτσελ έδειξε πώς μόνο τυχαία δεν νίκησε 4-2 τη Ρεάλ Μαδρίτης, την προηγούμενη αγωνιστική. Το σουτ του Γκουέγιε δεν βρήκε στόχο στο 18' για τους γηπεδούχους, όπως και εκείνο του Εν Νεσίρι στο 20'. Όμως δεν συνέβη το ίδιο στο 23' για την Τζιρόνα. Καλή εκτέλεση του κόρνερ από τον Ρικέλμε, ο Χουάνπε τελείωσε ιδανικά τη φάση για το 0-1! Καλή στιγμή για τον Οκάμπος στο 30', ενώ στο 36' ο Καζανίγκα απέκρουσε το σουτ του Χιλ! Επίσης, ο ίδιος άγγιξε το 1-1 στο 39', ενώ το πρώτο μέρος έληξε με την ευκαιρία του Ρικέλμε (45'+1) για το 0-2.

Αφετηρία στο δεύτερο μέρος με την ευκαιρία του Ρικέλμε, ξανά για την Τζιρόνα, αλλά ο Ντιμίτροβιτς του είπε… όχι στο 47'! Στο 55' ο Ρικέλμε σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι. Στην εξέλιξη της φάσης, ωστόσο, ο Τσιγκάνκοφ πάσαρε στον Καστεγιάνος που δεν αστόχησε. Έτσι το σκορ έγινε 0-2 για τους Καταλανούς. Ακολούθως, η ομάδα του Μαντιλίμπαρ πίεσε και αναζήτησε ένα γκολ για να ξαναμπεί στο ματς. Όμως αυτό δεν ήρθε ούτε στο 71' με τον Ακούνια, ούτε στο 72' με τον Σούσο. Αλλά ούτε και στο 90'+5, καθώς ο Σούσο σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι!

Αντίθετα, στη «μάχη» για την έξοδο στην Ευρώπη η Μπιλμπάο έχασε έδαφος. Διότι δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα από τις Βαλεαρίδες. Εκεί όπου η Μαγιόρκα της έβαλε δύσκολα. Αλλά στο τέλος «τσίμπησε» έναν πόντο που την κράτησε στο -2 από την 6η της βαθμολογίας Μπέτις (σ.σ.: 49 με 47 βαθμούς). Αν και οι Βάσκοι του Ερνέστο Βαλβέρδε ήταν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Όταν στο 58' ο Λι Κανγκ σούταρε, η μπάλα κόντραρε αμυντικό και κατέληξε στα δίχτυα (1-0). Αλλά στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+6) η Αθλέτικ κέρδισε πέναλτι από το χέρι του Ντε Γκαλαρέτα. Ο Ινιάκι Γουίλιαμς ευστόχησε από την «άσπρη βούλα» για το τελικό 1-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr