Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός «φρέναρε» την ΑΕΚ [vid]

Τετάρτη, 3 Μαΐου 2023 - 22:22

Οι «ερυθρόλευκοι» σταμάτησαν την Ένωση με το 0-0 στην OPAP Arena. Η «μάχη» για το πρωτάθλημα συνεχίζεται.

Ο Ολυμπιακός «φρέναρε» την ΑΕΚ [vid]

Αν και το ματς είχε τεράστια σημασία για την ΑΕΚ, η Ένωση δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ειδικότερα, ο Ολυμπιακός έφυγε αήττητος από την OPAP Arena. Έτσι δεν επέτρεψε στους «κιτρινόμαυρους» να εκμεταλλευτούν το 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ κι να βρεθούν στην κορυφή. Ωστόσο, η ομάδα με τις κλασσικές ευκαιρίες στο ματς ήταν οι «ερυθρόλευκοι» που άγγιξαν περισσότερο το γκολ!

Η ΑΕΚ είχε τη διάθεση από την αρχή να κάνει το παιχνίδι της, ποντάροντας στη δύναμη της έδρας. Ωστόσο, ο Ολυμπιακός στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο της OPAP Arena. Αν και η Ένωση είχε τον έλεγχο του ρυθμού, η πρώτη μεγάλη φάση ήρθε για τους «ερυθρόλευκους». Διότι στο 21' ο Μπιέλ βρήκε στην κόντρα τον Μπακαμπού που εκτέλεσε, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Μετά τη φάση εκείνη, η ΑΕΚ πίεσε και προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα για την εστία του Τζολάκη, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Καθώς στο 22' ο Έλληνας γκολκίπερ σταμάτησε τον Λιβάι. Το πρώτο μέρος έληξε χωρίς άλλες φάσεις και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το αποτέλεσμα στο 0-0.

Στο δεύτερο μέρος, ο Ολυμπιακός είχε τη σπουδαία ευκαιρία του 57'. Όταν ο Σαμασέκου σούταρε από το ύψος της περιοχής, ο Αθανασιάδης έδιωξε και ο Μπιέλ αστόχησε, σε κενή εστία, από πλάγια θέση! Επιπλέον, στο 69' ο Χουάνγκ έβγαλε τον Μπακαμπού σε θέση τετ-α-τετ και εκείνος σκόραρε. Ωστόσο το γκολ δεν μέτρησε γιατί ξεκίνησε από θέση οφσάιντ!

Ο Ματίας Αλμέιδα φρέσκαρε τη μεσοεπιθετική γραμμή της ομάδας του, η ΑΕΚ είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά όχι τις μεγάλες φάσεις για να σκοράρει. Οι «ερυθρόλευκοι» αμύνθηκαν σωστά. Μια φορά, όμως, άγγιξε το γκολ, στο 88', αλλά στο σουτ του Γκαρσία επενέβη ο Εμβιλά. Στην αντεπίθεση, ο Μασούρας έβγαλε τον Κασάμι σε θέση βολής, αλλά άνοιξε το κοντρόλ και τον έκοψε ο Άμραμπατ. Ένα ακόμα σουτ του Λιβάι στο 90'+6, δεν ανησύχησε τον Τζολάκη.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Μοχαμάντι (81' Ελίασον), Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Γιόνσον (60' Πινέδα), Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς (81' Φερνάντες), Άμραμπατ (90'+3 Ζίνι), Τσούμπερ (60' Μάνταλος), Λ. Γκαρσία.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Μπα (46' Ντόη), Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου (76' Κασάμι), Χουάνγκ (89' Βρουσάι), Φορτούνης, Μπιέλ (64' Μασούρας), Μπακαμπού (76' Ελ Αραμπί).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.