Ποδόσφαιρο

Τα «παιδιά» του Ντιέγκο πρωταθλητές και με τη... βούλα [vids]

Πέμπτη, 4 Μαΐου 2023 - 23:44

Μετά από 33 χρόνια η Νάπολι έφτασε στον τίτλο. Πήρε και μαθηματικά το πρωτάθλημα μετά την ισοπαλία 1-1 με την Ουντινέζε.

Τα «παιδιά» του Ντιέγκο πρωταθλητές και με τη... βούλα [vids]

Ο χρόνος κυλούσε βασανιστικά εδώ και 33 χρόνια. Από το μακρινό 1990, όταν ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είχε οδηγήσει τη Νάπολι στο δεύτερό της πρωτάθλημα. Τα «παιδιά» του, όμως, έβαλαν τέλος σε αυτή την προσμονή. Τόσο των τριών και βάλε δεκαετιών. Αλλά και των ημερών, καθώς εδώ και πολλές αγωνιστικές ήταν δεδομένο πώς οι «παρτενοπέι» θα έπαιρναν τον τίτλο. Εξάλλου, μετά και τα αποτελέσματα της Τετάρτης, το συμπέρασμα ήταν το εξής… Ένας βαθμός στο εκτός έδρας ματς με την Ουντινέζε θα ήταν αρκετός. Έτσι έγινε…

Ισοπαλία 1-1 στο Ούντινε και η Νάπολι από το βράδυ της Πέμπτης είναι και με τη… βούλα πρωταθλήτρια στη Serie A. Όμως ήταν ψυχοφθόρο ματς. Διότι η Ουντινέζε προηγήθηκε στο 13' με τον Λόβριτς. Το πρώτο 45λεπτο έληξε με αυτό το σκορ. Βέβαια, οι «παρτενοπέι» το έψαξαν το γκολ. Πιο συγκεκριμένα δικαιώθηκαν στο 52' όταν ο Οσίμεν ισοφάρισε το ματς. Στη συνέχεια, η ομάδα του Σπαλέτι έκανε διαχείριση και με τη λήξη όλοι ξέσπασαν σε τρελούς πανηγυρισμούς.

Στο άλλο ματς της Πέμπτης, η Έμπολι έκανε ένα ακόμα πολύτιμο βήμα για να ξεμπλέξει από τις περιπέτειες. Επικράτησε 3-1 της Μπολόνια και ανέβηκε στο +8 από τη ζώνη του υποβιβασμού. Με το… καλημέρα γκολ για την Έμπολι. Αλλά ήταν αυτογκόλ από την πλευρά της Μπολόνια στο 1' με τον Λουκούμι. Ο ίδιος σκόραρε στη σωστή εστία στο 17', αλλά είχε χρησιμοποιήσει το χέρι του και το VAR ακύρωσε το τέρμα. Το ίδιο και στο 27' όταν βρήκε δίχτυα ο Ορσολίνι. Έτσι, στο 45'+1 ήρθε το 2-0 με τον Άκπα Άκρπο. Επιπλέον στο 68' ο Καμπιάτζι σημείωσε το 3-0 και το μόνο που άλλαξε ήταν το τελικό σκορ. Μιας και ο Ορσολίνι με πέναλτι στο 88', διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr