Ποδόσφαιρο

Υποβιβάστηκε στο 93' ο Λεβαδειακός [vids]

Σάββατο, 6 Μαΐου 2023 - 22:55

Επειτα από ένα δραματικό παιχνίδι, Λαμία και Λεβαδειακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στο «Αθανάσιος Διάκος», για την 6η αγωνιστική των Play Out. Με το αποτέλεσμα αυτό, η Λαμία θα διεκδικήσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία την τελευταία αγωνιστική - με τον Ιωνικό να είναι ο έτερος διεκδικητής - σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό που αποχαιρετά πρόωρα τα σαλόνια.

Υποβιβάστηκε στο 93' ο Λεβαδειακός [vids]

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, έχοντας τα ηνία, χωρίς ωστόσο να καταφέρνουν να δημιουργήσουν κάποια πολύ μεγάλη ευκαιρία. Αυτή ήρθε στο 28' με τον Κροφ να κάνει πολύ μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Νιούνεζ. Μάλιστα, στο 40ο λεπτό κέρδισαν και πέναλτι όταν ο Παζ ανέτρεψε τον Μεδίνα. Ωστόσο, ο Γκροφ ήταν και πάλι εκεί, κάνοντας μεγάλη απόκρουση στην εκτέλεση του Μεδίνα.

Ό,τι δεν κατάφεραν οι γηπεδούχοι, το έκαναν οι φιλοξενούμενοι στο 1ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους. Ο Γιαννιώτας κέρδισε το πέναλτι από τον Τζανδάρη και ο Νίκας που ανέλαβε την εκτέλεση άνοιξε το σκορ. Πιο μοιρασμένο ήταν το δεύτερο μέρος, με τον Σακό στο 76ο λεπτό να χάνει ιδανική ευκαιρία να πετύχει και δεύτερο τέρμα για τον Λεβαδειακό, αφού το σουτ που έκανε σταμάτησε στο δοκάρι. Η Λαμία πίεζε και κατάφερε να πετύχει το «χρυσό» γκολ στο 90+2′, με τον Τόσιτς να κάνει σουτ έξω από την περιοχή και τη μπάλα να καταλήγει στη γωνία του Κροφ.

ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμπάντα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Παπαδόπουλος, Σλίβκα, Τζανδάρης (62’ Τσούκαλος), Νούνιες (55’ Τσιλούλης), Στάνκο, Μαρτίνεθ (69’ Τόσιτς), Μεντίνα (69’ Μανούσος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Γκροφ, Χάμοντ, Τσάπρας, Νίκας, Μεχία (90’+2’ Συμελίδης), Γιαννιώτας (90’+2’ Ντεντάκης), Γερεμέγεφ (46’ Σακό/83’ Μπελμόντ), Βρακάς (73’ Σαχπεκίδης), Λιάγκας, Παναγιώτου, Παζ.

ΟΦΗ-ΙΩΝΙΚΟΣ 2-2

Ο Ιωνικός έχοντας και παίκτη παραπάνω από νωρίς στο β’ μέρος, προηγήθηκε δύο φορές στο Ηράκλειο αλλά τελικά έμεινε στο 2-2 με τον ΟΦΗ, πράγμα που σημαίνει ότι για να παραμείνει στην Stoiximan Super League θα πρέπει να νικήσει εντός έδρας τη Λαμία την τελευταία αγωνιστική.

Το παιχνίδι άρχισε με τους Κρητικούς να έχουν μεγάλη ευκαιρία στο 7′ με κεφαλιά του Μπάκιτς που απέκρουσε ο Χουτεσιώτης και νέα μεγάλη φάση στο 10′ με δοκάρι του Μπάκιτς σε εκτέλεση φάουλ, για να σκοράρουν τελικά… οι Νικαιώτες αμέσως μετά: Στο 13′ ο Μύγας γύρισε στον Μασάς που έκανε το 0-1 από κοντά.

Ο ίδιος παίκτης είχε τετ α τετ στο 27′ αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα αυτή τη φορά, για να έρθει το 1-1 στο 45′ με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ του Μπάκιτς. Το πρώτο ημίχρονο, επομένως, έληξε με το σκορ ισόπαλο και το δεύτερο άρχισε με αποβολή για τον ΟΦΗ, ο οποίος έμεινε με 10 παίκτες στο 52′ αφού ο Πασαλίδης είδε κόκκινη κάρτα για το άσχημο μαρκάρισμα στον Φαντινγκά.

Ο Ιωνικός, επομένως, είχε αριθμητικό πλεονέκτημα και από το 65′ είχε ξανά το προβάδισμα αφού ο Μασάς βρήκε ξανά δίχτυα και έκανε το 1-2 από κοντά μετά τη μπαλιά του Μάντζη. Οι Νικαιώτες είχαν στα χέρια τους μια νίκη-χρυσάφι αλλά στο 81′ ο Ντίκο με κεφαλιά, μετά τη σέντρα του Μπιφούμα, έγραψε το τελικό 2-2.

ΟΦΗ: Μανδάς, Λάρσον, Βούρος, Πασαλίδης, Γιαννούλης (75′ Διαμαντής), Θοράριρσον, Περέα, Ντιουσέ, Μπάκιτς, Ντίκο (95′ Μοσκέρα), Φελίπε (75′ Μπιφούμα).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Ρομαό, Τσιγκρίνσκι, Σόουζα (85′ Μάνος), Βαλεριάνος, Κάνιας, Σάκιτς (85′ Ελευθεριάδης), Φαντιγκά (71′ Γούλερι), Μασάς, Μάντζης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr