Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός «τέλειωσε» το όνειρο του Παναθηναϊκού για τίτλο [vid]

Δευτέρα, 8 Μαΐου 2023 - 23:16

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 1-0 τους «πράσινους» στον Πειραιά και ουσιαστικά τους έθεσαν εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος.

Ο Ολυμπιακός «τέλειωσε» το όνειρο του Παναθηναϊκού για τίτλο [vid]

Αν και ο Ολυμπιακός έπαιξε την προηγούμενη και την σημερινή αγωνιστική με ΑΕΚ και Παναθηναϊκό διαδοχικά, έγινε τελικά ρυθμιστής της «μάχης» του τίτλου. Ό,τι δεν έκανε την προηγούμενη αγωνιστική στην «OPAP Arena», δηλαδή τη νίκη που δεν πήρε, την πέτυχε απόψε κόντρα στους «πράσινους». Επικράτησε 1-0 με σκόρερ τον Ρέαμπτσιουκ (68') και έβαλε τέλος στα όνειρα του Παναθηναϊκού για να κατακτήσει το πρωτάθλημα μετά από 13 χρόνια! Από ένα δοκάρι είχε η καθεμία ομάδα. Ο Εμβιλά για τον Ολυμπιακό (50'), ο Μπερνάρ για τον Παναθηναϊκό (72'). Αποβλήθηκε στις καθυστερήσεις (90'+5) ο Ραμόν!

Παρότι ο Παναθηναϊκός «καίγονταν» για τη νίκη, ώστε να παραμείνει «ζωντανός» για το πρωτάθλημα, ο Ολυμπιακός ήταν πιο επικίνδυνος στη διάρκεια του πρώτου μέρους. Η πρώτη του καλή στιγμή ήταν στο 12' με τον Χουάνγκ. Επιπλέον, στο 25' ο Μπρινιόλι επενέβη στο σουτ του Ρέαμπτσιουκ. Μια ακόμα καλή στιγμή με τον Χουάνγκ στο 31'. Δύο ακόμη καλές στιγμές, στο 34' με τον Παπασταθόπουλου και στο 45'+1 με τον Χουάνγκ εκ νέου. Στο ίδιο διάστημα, ο Παναθηναϊκός είχε το σουτ του Μπερνάρ στο 17'.

Ωστόσο ούτε στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός άλλαξε. Στο 50' ο Εμβιλά με την πάσα του Ελ Αραμπί σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπρινιόλι. Τελικά το γκολ για τον Ολυμπιακό ήρθε στο 68'. Ο Φορτούνης βρήκε τον Ροντινέι στα δεξιά, εκείνος γύρισε παράλληλα στη σέντρα και ο Ρέαμπτσιουκ σημάδεψε σωστά από θέση βολής. Η προσπάθεια του Μπερνάρ στο δεξί δοκάρι του Τζολάκη ήταν η καλύτερη στιγμή για το «τριφύλλι». Ο Μπρινιόλι έκανε μεγάλη επέμβαση στο 78', στο τακουνάκι του Βρουσάι. Οι «πράσινοι» είχαν την τελευταία ευκαιρία στο ματς. Όμως το σουτ του Κλέινχεϊσλερ στο 90'+6 δεν βρήκε το στόχο τελικά!

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζ. Ανιγκό): Τζολάκης, Ρέαμπτσιουκ, Ντόη, Παπασταθόπουλος, Ροντινέι, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (75' Κασάμι), Φορτούνης (76' Ραμόν), Μπιέλ (62' Βρουσάι), Μπακαμπού (46' Ελ Αραμπί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ι. Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79' Πούχατς), Μάγκνουσον, Ρούμπεν (73' Κλέινχαϊσλερ), Σάρλια, Σάντσες (73' Κότσιρας), Τσέριν, Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Σπόραρ (64' Ιωαννίδης), Παλάσιος (64' Μαντσίνι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.