Ποδόσφαιρο

Σπουδαία Ίντερ, πήρε τεράστιο αβαντάζ για τον τελικό [vid]

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023 - 23:55

Οι «νερατζούρι» νίκησαν ως τυπικά φιλοξενούμενοι 2-0 την Μίλαν και είναι το φαβορί για την πρόκριση.

Σπουδαία Ίντερ, πήρε τεράστιο αβαντάζ για τον τελικό [vid]

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της Ίντερ δεν περίμενε να έχει τέτοια εξέλιξη ο πρώτος ημιτελικός του UEFA Champions League. Αλλά οι «νερατζούρι» έδειξαν πώς το ήθελαν περισσότερο. Ειδικά με την κυριαρχική του εμφάνιση στα πρώτα 20 λεπτά. Ήταν το διάστημα που έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο του «San Siro». Πιο συγκεκριμένα, πέτυχαν τα δύο γκολ τους, «τέλειωσαν» την Μίλαν και έτσι έφτασαν στο 2-0 που τους… στέλνει στον τελικό. Αν οι «ροσονέρι» θέλουν να έχουν ελπίδες για κάτι καλό στον επαναληπτικό, θα πρέπει να μεταμορφωθούν προς το καλύτερο!

Στην αναμέτρηση του «San Siro», η Ίντερ έκανε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στη Μίλαν. Καθώς στο 11' οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν 2-0. Καταρχάς στο 8' ο Τζέκο αξιοποίησε το κόρνερ του Τσαλχάνογλου, ο Τζέκο πρόλαβε τον Καλάμπια και με σουτ στην κίνηση, νίκησε τον Μενιάν για το 0-1. Πριν συνέλθει, καλά-καλά, η ομάδα του Πιόλι ήρθε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του Ιντζάγκι. Ειδικότερα, ο Ντι Μάρκο γύρισε την μπάλα από τα αριστερά, ο Λαουτάρο την άφησε να περάσει και ο Μικιταριάν που έγινε αποδέκτης, πλάσαρε εύστοχα.

Σαν να μην έφτανε όλα αυτά, στο 16' ο Τσαλχάνογλου σημάδεψε το αριστερό δοκάρι και ο Μενιάν σταμάτησε τον Μικιταριάν στην επαναφορά. Η πρώτη τελική για την Μίλαν ήρθε στο 30' με τον Καλάμπρια! Ένα λεπτό αργότερο ο Λαουτάρο Μαρτίνες βρέθηκε στο έδαφος. Ο Ισπανός Μανθάνο έδειξε πέναλτι, αλλά μετά από τον έλεγχο της φάσης στο VAR αναίρεσε την αρχική του απόφαση. Στο 35' οι τελικές ήταν 1-11! Λοιπόν έτσι έληξε το πρώτο ημίχρονο.

Η πρώτη τελική στο δεύτερο 45λεπτο ήταν με τον Ντίας στο 49', αλλά ουσιαστικά δεν αποτέλεσε πρόβλημα για τον Ονάνα, Μία ακόμη καλή στιγμή στο 51' με τον Μεσίας, αλλά το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο, δηλαδή η μπάλα πέρασε άουτ. Η μεγάλη, όμως, φάση ήταν για την Ίντερ στο 53', με τον Τζέκο να μην κάνει καλό τελείωμα και τον Μενιάν να διώχνει σε κόρνερ. Όλα τελείωσαν, ουσιαστικά, για τους «ροσονέρι» στο 63'. Μιας και ο Τονάλι με σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Ονάνα. Η γρήγορη επίθεση της Ίντερ στο 88' και το σουτ του Κορέα δεν ανησύχησαν τον Μενιάν. Έτσι ο ιταλικός «εμφύλιος» έληξε με 2-0 για τους «νερατζούρι».

ΜΙΛΑΝ (Στέφανο Πιόλι): Μενιάν, Καλάμπρια (82' Πομπέγκα), Κιάερ (59' Τιό), Τομόρι, Ερναντέζ, Τονάλι, Κρούνιτς, Μπενασέρ (18' Μεσίας), Ντίας (82' Καλούλου), Ζιρού, Σαλεμάκερς (59' Οριγκί).

ΙΝΤΕΡ (Σιμόνε Ιντζάγκι): Ονάνα, Νταρμιάν, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Ντάμφρις, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου (78' Γκαλιαρντίνι), Μικιταριάν (62' Μπρόζοβιτς), Ντιμάρκο (70' Ντε Φράι), Τζέκο (70' Λουκάκου), Λ. Μαρτίνες (78' Κορέα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr