Ποδόσφαιρο

Ανατροπή για τα «σφυριά» και πλεονέκτημα [vid]

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 23:53

Γύρισαν το ματς από το 0-1 της Άλκμααρ στο ημίχρονο, επικράτησαν 2-1 και έχουν αβαντάζ για τον τελικό του Conference League.

Ανατροπή για τα «σφυριά» και πλεονέκτημα [vid]

Το πρώτο βήμα για τον τελικό έκανε απόψε η Γουέστ Χαμ. Η αγγλική ομάδα νίκησε 2-1 την Άλκμααρ και έχει τον πρώτο λόγο για να περάσει στον τελικό του Europa Conference League, Διότι τα «σφυριά» είχαν τον τρόπο να κάνουν την ανατροπή απέναντι στην ΑΖ. Η ολλανδική ομάδα πήγε με προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά δεν κατάφερε να το κρατήσει. Καθώς ο σύλλογος του Λονδίνου είχε τον τρόπο να φέρει το ματς τούμπα και να πάρει μια σπουδαία νίκη!

Τα «σφυριά» πατούσαν καλύτερα, επιθετικά, στον αγωνιστικό χώρο, στην αρχή. Έτσι, στο 13' ο Μπενραχμά έκανε το σουτ, αλλά ο Ράιαν είχε σωστή θέση. Με τον Αυστραλό γκολκίπερ να κάνει σπουδαία επέμβαση. Κόντρα στη ροή του ματς και ειδικότερα του πρώτου ημιχρόνου, η Αλκμααρ έφτασε στο γκολ. Ιδανική αντεπίθεση στο 41', ο Μάινανς τροφοδότησε τον Ράιντερς που δεν άφησε την ευκαιρία να πάρει χαμένη. Με σουτ εκτός περιοχής, νίκησε τον Αρεολά για το 0-1.

Αλλά στο δεύτερο μέρος όλα άλλαξαν. Καταρχάς το πέναλτι που κέρδισε ο Σούτσεκ από τον Ράιαν που τον «γκρέμισε» τον παίκτη της Γουέστ Χαμ. Πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχο ο Μπενραχμά για το 1-1 στο 67'. Επίσης, στο 76' και σε φάση διαρκείας, ολοκληρώθηκε η ανατροπή. Ο Ράις μετά από κόρνερ, έκανε τη σέντρα. Ο Αγκέρντ πήρε την κεφαλιά, η μπάλα απομακρύνθηκε προσωρινά και ο Αντόνιο με πλασέ από κοντά, πέτυχε το 2-1.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ (Ντέιβιντ Μόγιες): Αρεολά, Κρέσγουελ, Αγκέρντ, Ράις, Ζουμά, Κέρερ, Μπενραχμά (90' Φορνάλς), Σούτσεκ, Πακετά, Αντόνιο (79' Ίνγκς), Μπάουεν.

ΑΛΚΜΑΑΡ (Πάσκαλ Γιάνσεν): Ράιαν, Μπεκαβάρα, Μπεουκέμα, Χατζηδιάκος, Ντε Βιτ, Κλάσι, Μάινανς, Ρέιντερς, Όντγκαρντ (68' Λάντο), Παυλίδης, Φαν Μπρεντερόντε (80' Μιχαήλοβιτς).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr