Ποδόσφαιρο

Ελβετική «πιστολιά» στη Φλωρεντία [vid]

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 23:55

Η εξαιρετική Βασιλεία έκανε άλλη μια ανατροπή και νίκησε 2-1 μέσα στην έδρα της Φιορεντίνα, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Ελβετική «πιστολιά» στη Φλωρεντία [vid]

Η πορεία της Βασιλείας στο φετινό Europa Conference League μοιάζει με… όνειρο. Καθώς το βράδυ της Πέμπτης πέτυχε μια πολύ μεγάλη νίκη, με ανατροπή, στην Ιταλία. Οι Ελβετοί επικράτησαν 2-1 της Φιορεντίνα στο «Artemio Franchi» και έχουν, έστω και ισχνό, προβάδισμα για πρόκριση στον τελικό.

Αν και η Βασιλεία «πάγωσε» αρκετά νωρίς το «Artemio Franchi», το γκολ που σημείωσε ο Ογκουστέν στο 7' δεν μέτρησε. Διότι ο έλεγχος της φάσης στο VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του επόπτη για οφσάιντ. Είχε προηγηθεί ένα λεπτό νωρίτερα η τελική με τον Μποναβεντούρα. Μια ακόμα καλή στιγμή των Ελβετών ήρθε στο 18' με τον Εντόι, ωστόσο ο Τερατσάνο έδιωξε σε κόρνερ. Έτσι, στο 25' οι «βιόλα» πήραν το προβάδισμα. Όταν ο Κουάρτα πήρε την κεφαλιά μετά την εκτέλεση του Μπιράγκι και τον Καμπράλ να σκοράρει από κοντά (1-0).

Εξάλλου, στο δεύτερο μέρος η Φιορεντίνα έδειξε να αναζητά το γκολ. Τελικές με τον Μαντραγκόρα στο 54' και τον Ικονέ στο 56', αλλά πέρασε ανεκμετάλλευτες. Όμως, στο 71' και μετά την προσπάθεια του γκολκίπερ Χιτζ, ο Ντιούφ έπαιξε το «ένα-δύο» με τον Τζάκα, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και με σουτ εκτός περιοχή έγινε το 1-1 για τη Βασιλεία. Η κεφαλιά του Κουάρτα στο 80' πέρασε πάνω από την εστία του Χιτζ. Επιπλέον, στις καθυστερήσεις και πιο συγκεκριμένα στο 90'+3 ο Τζεκίρι σέντραρε και ο Αμντουνί σημείωσε με κοντινό σουτ το 1-2 για τους Ελβετούς στη Φλωρεντία.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ (Βιντσέντζο Ιταλιάνο): Τερατσάνο, Μπιράγκι, Ρανιέρι, Μ. Κουάρτα, Ντοντό, Μαντράγκορα, Άμραμπατ (73' Καστροβίλι), Μποναβεντούρα (87' Μπαράκ), Γκονσάλες (73' Μπρέκαλο), Ικονέ (81' Κουαμέ), Καμπράλ (81' Γιόβιτς).

ΒΑΣΙΛΕΙΑ (Χάικο Βόγκελ): Χιτζ, Λανγκ, Άνταμς, Πελμάρντ, Εντόι, Ντιουφ, Τζάκα, Μπούργκερ (86' Μάλες), Καλαφιόρι (63' Μίλαρ), Ογκουστέν (77' Τζεκίρι), Αμντουνί.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr