Ποδόσφαιρο

Με «συνταγή» Μουρίνιο οι Ρωμαίοι [vid]

Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023 - 23:59

Η Ρόμα έπαιξε όπως έπρεπε, νίκησε 1-0 τη Λεβερκούζεν και κρατά την πρόκριση στον τελικό, στα χέρια της.

Με «συνταγή» Μουρίνιο οι Ρωμαίοι [vid]

Ένα γκολ ήταν τελικά αρκετό. Καθώς οι ομάδες του Μουρίνιο έχουν την ικανότητα να παίρνουν νίκες ακόμα και με το ισχνό 1-0. Μιας και έχουν τον τρόπο, αλλά και τη γνώση. Όπως έγινε και απόψε στο «Olimpico» με τη Ρόμα. Με τον 20χρονο, Εντουάρντο Μποβέ, να είναι ο άνθρωπος που έκλεψε την παράσταση, πήρε τη νίκη και θα πάει στη «Bay Arena» με προβάδισμα για να περάσει τον τελικό της διοργάνωσης. Αν, μάλιστα, τα καταφέρει, τότε θα γράψει ιστορία με back2back συμμετοχή σε δύο διαφορετικούς τελικούς των κυπέλλων Ευρώπης.

Η πρώτη και πολύ μεγάλη ευκαιρία της Μπάγερ ήρθε στο 6' με τον Βιρτζ που δεν κατάφερε να νικήσει τον Ρουί Πατρίσιο. Ωστόσο, στο 19' η κεφαλιά του Ιμπάνιες βρήκε σε ετοιμότητα τον Χραντέτσκι που έκανε μια μεγάλη επέμβαση, κρατώντας το 0-0. Στο δεύτερο μέρος, όμως, η Ρόμα είχε καλύτερη προσέγγιση στο ματς. Καθώς οι «τζιαλορόσι» έπαιξαν με «συνταγή» Μουρίνιο.

Διότι η πίεση των Ρωμαίων φάνηκε από νωρίς. Ο Έιμπραχαμ στο 48' και ο Πελεγκρίνι στο 51'. Όμως στο 63' ο Χραντέτσκι απέκρουσε το σουτ του Έιμπραχαμ και ο Μποβέ πήρε το… ριμπάουντ για το 1-0. Άλλη μια καλή στιγμή στο 67' με Μπελότι και Μποβέ, όπως και με τον Έιμπραχαμ στο 70'! Προς το φινάλε του ματς και πιο συγκεκριμένα στο 87', οι Ιταλοί έδειξαν και ψυχραιμία. Καθώς μετά το λάθος του Ρουί Πατρίτσιο, ο Φρίμπονγκ «εκτέλεσε», αλλά ο Κριστάντε έκοψε την μπάλα πάνω στη γραμμή!

ΡΟΜΑ (Ζοσέ Μουρίνιο): Πατρίσιο, Μαντσίνι, Κριστάντε, Ιμπάνιεζ, Τσελίκ, Μπόβε (76' Βαϊνάλντουμ), Μάτιτς, Σπινατσόλα, Πελεγκρίνι, Μπελότι (77' Ντιμπάλα), Έιμπραχαμ

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ (Τσάμπι Αλόνσο): Χραντέτσκι, Κοσουνού (36' Μπάκερ), Τα, Ταπσόμπα, Φρίμπονγκ, Παλάσιος, Άντριχ (90'+2 Αμίρι), Ινκαπιέ, Ντιαμπί (72' Αντλί), Βιρτζ, Χλόζεκ (72' Αζμούν).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr