Ποδόσφαιρο

Οι «μπιανκονέρι» έσωσαν την... παρτίδα [vid]

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 - 00:09

Το Europe League είναι η διοργάνωση της Σεβίλλης, αλλά οι Ιταλοί της πήραν τη… μπουκιά μέσα από το στόμα με το 1-1 στο 90'+7!

Οι «μπιανκονέρι» έσωσαν την... παρτίδα [vid]

Η κορυφαία ομάδα στην ιστορία του Europa League κρατούσε στα χέρια της ένα σπουδαίο «διπλό». Έδειχνε ικανή να φύγει νικήτρια από το Τορίνο. Μιας και ως το 90'+6 ήταν μπροστά στο σκορ με 1-0. Ωστόσο, στο επόμενο λεπτό (90'+7), η Γιουβέντους με «χρυσό» σκόρερ τον Γκάτι έκανε το 1-1. Ο νεαρός είχε πάρει τη θέση του Μπονούτσι που τραυματίστηκε. Αυτή η ισοπαλία, δε, έδωσε νέο ενδιαφέρον για τον επαναληπτικό στην Ανδαλουσία!

Στο Τορίνο χρειάστηκε η κεφαλιά, buzzer beater, από τον Φεντερίκο Γκάτι για να πάρει η Γιουβέντους την ισοπαλία κόντρα στη Σεβίλλη. Οι Ισπανοί είχαν το πάνω χέρι ως εκείνο το σημείο, χάρη στο γκολ του Εν Νεσίρι από το 26'. Αν και οι «μπιανκονέρι» απείλησαν πρώτοι με τον Κόστιτς (11'), η ομάδα του Μεντιλίμπαρ έδειξε καλύτερα στοιχεία. Καταρχάς με την κεφαλιά του Οκάμπος στο 14', αλλά ο Σέζνι έλεγξε τη φάση.

Επιπλέον, στο 18' ο Μπόνο είπε όχι στον Βλάχοβιτς! Ωστόσο, το προβάδισμα πήγε στην ισπανική ομάδα. Η κίνηση του Οκάμπος από τα άκρα, άνοιξε» την άμυνα της ιταλικής ομάδας και πάσαρε στον Εν Νεσίρι που δεν αστόχησε (25') και σκόραρε το 0-1. Ο Σέζνι αποσόβησε στο 39' το 0-2, μετά το σουτ του Ράκιτιτς.

Όχι πώς άλλαξαν πολλά στο δεύτερο μέρος. Ο Άιλινγκ απείλησε στο 63' από μακριά, αλλά ο Μπόνο δεν είχε πρόβλημα. Αν και ο Αλέγκρι έκανε αλλαγές και «φρέσκαρε» την ομάδα του, αποτελεσματικότητα δεν υπήρξε. Δηλαδή οι «μπιανκονέρι» δεν δημιούργησαν τις φάσεις για να φέρουν το ματς στα ίσα. Κάτι που άλλαξε τελικά στο 90'+7. Κόρνερ, πρώτη κεφαλιά του Πογκμπά και δεύτερη από τον Γκάτι που σχεδόν μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, για το τελικό 1-1.

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (61' Γκάτι), Άλεξ Σάντρο, Κουαδράδο, Μιρέτι (46' Κιέζα), Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (46' Άιλινγκ), Ντι Μαρία (70' Πογκμπά), Βλάχοβιτς (62' Μίλικ).

ΣΕΒΙΛΛΗ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Μπουνού, Νάβας, Μπαντέ, Γκούντελι Ακούνια, Φερνάντο, Ράκιτις, Οκάμπος (34' Mοντιέλ), Ο. Τόρες (74' Γκόμες), Χιλ (82' Λαμέλα), Εν Νεσίρι.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr