Ποδόσφαιρο

Premier League: "Επεσε" η Σαουθάμπτον [vids]

Σάββατο, 13 Μαΐου 2023 - 19:46

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επέστρεψε στον δρόμο των επιτυχιών επικρατώντας 2-0 της Γουλβς, που την φέρνει πιο κοντά στο Champions League. Ελπίζει στη σωτηρία η Νότιγχαμ Φόρεστ, υποβιβάστηκε η Σαουθάμπτον.

Premier League:

Στο «Όλντ Τράφορντ» η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχθηκε τη Γουλβς και προηγήθηκε στο 32' όταν ο Άντονι έφυγε σε θέση τετ-α-τετ απέναντι στον Ντάνιελ Μπέντλι και έδωσε πάσα πάρε βάλε στον Μαρσιάλ, ο οποίος δεν έχασε την ευκαιρία και έκανε το 1-0 για τους «κόκκινους διαβόλους». Στη συνέχεια του αγώνα η ομάδα του Έρικ Τεν Χαχ σπατάλησε σημαντικές ευκαιρίες, με τους ποδοσφαιριστές του να μην μπορούν να νικήσουν ξανά τον Μπέντλι. Τελικά αυτός που το κατάφερε ήταν ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο στο 94' σε φάση τετ-α-τετ.

H Γιουνάιτεντ έπιασε στην 3η θέση της βαθμολογίας την Νιουκάστλ με 66 βαθμούς ενώ ανέβασε τη διαφορά της στο +4 από την 5η Λίβερπουλ. Η Γουλβς παρέμεινε στους 40 βαθμούς και στην 13η θέση της Premier League.

Μεγάλη ευρωπαϊκή νίκη πέτυχε και η Αστον Βίλα, καθώς επικράτησε της Τότεναμ με 2-1 και την έπιασε στην 6η θέση της βαθμολογίας, ενώ η Φούλαμ νίκησε μέσα στην έδρα της Σαουθάμπτον με 2-0 και «υπέγραψε» τον υποβιβασμό της. Τέλος η Νότιγχαμ με δύο γκολ του Αβονίγι πήρε «χρυσή» ισοπαλία στο Λονδίνο με 2-2 από την μέτρια ξανά Τσέλσι και έκανε αποφασιστικό βήμα για την παραμονή της στην κατηγορία.

Νωρίτερα, κανείς δεν έμεινε ευχαριστημένος στο «Ελαν Ρόουντ», καθώς Λιντς και Νιούκαστλ αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2. Οι γηπεδούχοι είναι απογοητευμένοι, καθώς ήθελαν μόνο τη νίκη για να πάρουν μια ανάσα στη δύσκολη μάχη για την παραμονή στην κατηγορία, ενώ και η ομάδα του Εντι Χάου ήθελε τους τρεις βαθμούς για να παραμείνει δυνατή στη διεκδίκηση μιας θέσης στο Champions League της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Η Λιντς ξεκίνησε δυνατά και προηγήθηκε με τον Εϊλινγκ μόλις στο 7ο λεπτό. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και έχασαν τεράστια ευκαιρία στο 28′ όταν ο Μπάμφορντ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι.

Τρία λεπτά αργότερα, όμως, η Νιούκαστλ κέρδισε την εσχάτη των ποινών και ο Κάλουμ Γουίλσον δεν αστόχησε. Το ίδιο έκανε και στο 69′ όταν ο Φίρπο βρήκε την μπάλα με το χέρι και ο φορ της ομάδας της βόρειας Αγγλίας έκανε το 2-1. Η Λιντς με την πλάτη στον τοίχο κατάφερε να αντιδράσει και στο 79ο λεπτό ο Κρίστενσεν «έγραψε» το 2-2. Να σημειωθεί πως στο 90′ ο Φίρπο, αρνητικός πρωταγωνιστής των γηπεδούχων, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

H 36η αγωνιστική

Λιντς – Νιουκάστλ 2-2 (7' Έλινγκ, 79' Κρίστενσεν - 31' πεν., 69' πεν. Ουίλσον,

Αστον Βίλα – Τότεναμ 2-1 (8’ Ράμσεϊ, 73’ Ν. Λουίς – 90’ πέν. Κέιν)

Τσέλσι – Νότιγχαμ Φόρεστ 2-2 (51’ και 59’ Στέρλινγκ – 13’ και 62’ Αβονίγι)

Κρίσταλ Πάλας – Μπόρνμουθ 2-0 (39’ και 58’ Εζέ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Γουλβς 2-0 (32’ Μαρσιάλ, 94’ Γκαρνάτσο)

Σαουθάμπτον – Φούλαμ 0-2 (48’ Βινίσιους, 72’ Μίτροβιτς)

Κυριακή 14/5

16.00: Μπρέντφορντ – Γουέστ Χαμ, Έβερτον – Μάντσεστερ Σίτι

18.30: Άρσεναλ – Μπράιτον

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr