Ποδόσφαιρο

Η Σίτι το πρωτάθλημα, η Μπράιτον φουλ για Ευρώπη! [vids]

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 20:59

Νίκησε 3-0, εκτός έδρας την Έβερτον και σε συνδυασμό με την εντός έδρας ήττα 3-0 την Άρσεναλ, ουσιαστικά τελείωσε με τον υπόθεση του τίτλου. Φαβορί για την Ευρώπη η Μπράιτον.

Η Σίτι το πρωτάθλημα, η Μπράιτον φουλ για Ευρώπη! [vids]

Η υπόθεση του πρωταθλήματος μόνο μαθηματικά δεν έχει τελειώσει πλέον στην Premier League. Όμως, σήμερα έπεσαν και ουσιαστικά οι τίτλοι… τέλος στο σίριαλ της κατάκτησης του. Καθώς η μεν Μάντσεστερ Σίτι νίκησε 3-0 την Έβερτον στο «Goodison Park», η δε Άρσεναλ υπέστη βαριά ήττα 3-0 στο «Emirates» από την Μπράιτον. Έτσι, η διαφορά των «πολιτών» από τους «Gunners» πήγε στο +4 και με ματς λιγότερο!

Στο «Goodison Park» η Έβερτον περιόρισε τη δράση της Σίτι στα πρώτα 35 λεπτά. Αλλά μέσα σε ένα τρίλεπτο, οι παίκτες του Γκουαρδιόλα «καθάρισαν» το ματς. Καταρχάς, στο 37' με γυριστό σουτ ο Γκιντογκάν άνοιξε το σκορ (0-1). Επιπλέον, δύο λεπτά αργότερα (39') «σέρβιρε» για τον Χαάλαντ που σημείωσε το 0-2. Επίσης, στο 51', με εκτέλεση φάουλ έστειλε ξανά την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα για το τελικό 0-3.

Από την άλλη πλευρά, η Άρσεναλ έβαλε «ταφόπλακες» στα… όνειρά της για τίτλο. Ειδικότερα, η Μπράιτον της έκανε τη… ζημιά, αλλά και… δώρο στον εαυτό της. Καθώς με τη νίκη 3-0 που πέτυχε ανέβηκε στην 6άδα, έχοντας και ματς λιγότερο. Δηλαδή όχι μόνο κρατά το ευρωπαϊκό εισιτήριο στα χέρια της, αλλά μπορεί να βρεθεί και στο Europa League! Οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 51' με την κεφαλιά του Ενσίσο. Επίσης, στο 86' ήταν η σειρά του Ουντάβ για το 0-2, για να βάλει το… κερασάκι την τούρτα ο Εστουπινιάν στις καθυστερήσεις (90'+6) για το τελικό 0-3.

Από την άλλη, η Μπρέντοφορντ επικράτησε 2-0 της Γουέστ Χαμ. Αν και τα «σφυριά» έδειξαν να έχουν περισσότερο το μυαλό του στο επαναληπτικό ημιτελικό του Conference League με την Άλκμααρ, στην Ολλανδία. Έτσι οι γηπεδούχοι με τον Εμπουεμπί στο 20' και τον Γουισά στο 43', επικράτησαν εύκολα 2-0.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr