Ποδόσφαιρο

Ο Ολυμπιακός νικητής στην Τούμπα και τρίτος [vid]

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 21:58

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 1-0 στη Θεσσαλονίκη του ΠΑΟΚ με το γκολ του Σαμασέκου στο 33'.

Ο Ολυμπιακός νικητής στην Τούμπα και τρίτος [vid]

Την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα πήρε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά νίκησε 1-0 τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Έτσι έφτασε τους 73 βαθμούς. Αλλά θα περιμένει τον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας, για να δει σε ποια ευρωπαϊκή διοργάνωση θα πάρει μέρος. Κάτι που ισχύει και για τον ΠΑΟΚ. Αν ο Δικέφαλος κατακτήσει το κύπελλο, θα πάρει εκείνος το εισιτήριο για το Europa League.

Αν και ο ΠΑΟΚ είχε και την κατοχή της μπάλας, αλλά και περισσότερες τελικές στο ματς, δεν είχε την ουσία. Αντίθετα, σε αυτό τον τομέα ο Ολυμπιακός τα πήγε κατά πολύ καλύτερα. Διότι οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο 45λεπτο είχαν 3 τελικές στο τέρμα, αλλά σκόραραν. Αντιθέτως, ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν «φλύαρος» και δεν αξιοποίησε ουσιαστικά τις δικές του φάσεις! Με την πρώτη τελική στο 5' με τον Μπράντον, αλλά ο Τζολάκης αντέδρασε σωστά.

Η… απάντηση του Ολυμπιακού ήρθε στο 20' με τον Φορτούνη από πλάγια δεξιά, όμως ο Κοτάρσκι επενέβη. Μια ακόμη φάση των «ερυθρολεύκων» στο 28' με τον Μπιέλ, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ του Δικεφάλου του Βορρά αντέδρασε όπως έπρεπε. Τελικά στο 33' ήρθε το 0-1. Σέντρα του Ροντινέι από τα δεξιά, ο Σαμασέκου έκανε κίνηση στο ύψος της μικρής περιοχής και με κεφαλιά σκόραρε.

Ανάλογο το σκηνικό του ματς και στο δεύτερο ημίχρονο. Δηλαδή ο μεν ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπάλας, ο δε Ολυμπιακός έπαιζε πίσω από αυτό. Εντούτοις κράτησε το προβάδισμα, διότι ξανά οι τελικές του ΠΑΟΚ δεν ήταν και τόσο απειλητικές για την εστία του Τζολάκη. Μια φορά χρειάστηκε να κάνει τη… δουλειά του. Όταν στο 57' ο Κουλιεράκης τον απείλησε με βολέ από τα 35 μέτρα, αλλά εκείνος έδιωξε σε κόρνερ.

Η κεφαλιά του Κεντζιόρα στο 75' μετά τη σέντρα του Τάισον πέρασε δίπλα από την εστία του «ερυθρόλευκου» τερματοφύλακα. Βέβαια και ο Ολυμπιακός είχε τις φάσεις του, στις καθυστερήσεις. Με Βρουσάι (90'+2) και Κασάμι (90'+4) αλλά ο Κοτάρσκι είχε σωστή τοποθέτηση και στις δύο περιπτώσεις.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κεντζιόρα, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ (46' Κουλιεράκης), Ρ. Σοάρες, Ντάντας (64' Σβαμπ), Αουγκούστο (76' Φ. Σοάρες), Μπίσεσβαρ (64' Τάισον), Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπράντον (82' Τζήμας).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ζοσέ Ανιγκό): Τζολάκης, Ροντινέι, Παπασταθόπουλος, Ντόη, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Σαμασέκου, Χουάνγκ (78' Κασάμι), Μπιέλ (65' Βρουσάι), Φορτούνης (78' Μασούρας), Μπακαμπού (71' Ελ Αραμπί).

** Αν πατήσετε ΕΔΩ, μπορείτε να δείτε τα καλύτερα στιγμιότυπα της αναμέτρησης.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.