Ποδόσφαιρο

Η Ένωση έκανε... φιέστα στην «OPAP Arena» [vids]

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 22:14

Με νίκη 4-0 πανηγύρισαν οι παίκτες της ΑΕΚ την κατάκτηση του πρωταθλήματος, στο ματς κόντρα στον Βόλο.

Η Ένωση έκανε... φιέστα στην «OPAP Arena» [vids]

Μετά τα αποτελέσματα της προηγούμενης αγωνιστικής, ο τίτλος δεν χάνονταν για την ΑΕΚ. Δεν θα μπορούσε να μην πάρει τουλάχιστον την ισοπαλία με τον Βόλο για να πάρει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Όπως και συνέβη τελικά. Αλλά οι «κιτρινόμαυροι» έδωσαν θριαμβευτικό χαρακτήρα στο τελευταίο ματς της Super League. Η Ένωση νίκησε 4-0 την ομάδα της Μαγνησίας και πανηγύρισε τον 13ο τίτλο πρωταθλητή στην ιστορία της.

Το ματς ήταν παράσταση για ένα ρόλο. Διότι οι «κιτρινόμαυροι» από την αρχή του ματς έδειξαν πώς μετρούσαν αντίστροφα για τον τίτλο. Αν και ο Γκατσίνοβιτς σκόραρε στο 14', το γκολ δεν μέτρησε γιατί υπήρχε οφσάιντ στην αρχή της φάσης. Αλλά στο 16' το 1-0 έγινε. Με τον Τσούμπερ να ανοίγει τον… λογαριασμό!

Ένα σουτ του Σι στο 31' ήταν η πρώτη τελική για τον Βόλο. Ωστόσο, στο 33' ήρθε ένα ακόμα τέρμα. Συνεργασία ανάμεσα σε Άμραμπατ, Ρότα, Τσούμπερ, αποδέκτης της τελικής πάσας του Ελβετού ο Γκατσίνοβιτς και 2-0. Βέβαια, στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου υπήρχαν και άλλες τελικές για λογαριασμό της ΑΕΚ.

Στη συνέχεια, στο 59' η συνεργασία ανάμεσα σε Λιβάι Γκαρσία και Πινέδα είχε αίσια εξέλιξη για τον Μεξικανό. Βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Αυγερινό και σημείωσε το 3-0. Επιπλέον, στο 66' ο Ελίασον σημάδεψε το δεξί δοκάρι της εστίας του νεαρού γκολκίπερ Αυγερινού, του Βόλου!

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε στο 85' όταν Ελίασον εκτέλεσε φάουλ και ο Σιμάνκσι με κεφαλιά, διαμόρφωσε το τελικό 4-0. Με τον Φερνάντες να έχει την τελευταία φάση του ματς, αλλά ο Αυγερινός του στέρησε τη δυνατότητα να βάλει το όνομά του, στη λίστα των σκόρερ.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (67' Σιντιμπέ), Μουκουντί (67' Τζαβέλλας), Βίντα, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (51' Ελίασον), Γκατσίνοβιτς (51' Πινέδα), Γιόνσον, Τσούμπερ (52' Φερνάντες), Γκαρσία.

ΒΟΛΟΣ (Κώστας Μπράτσος): Αυγερινός, Τάχατος, Ασλανίδης, Πίρινεν, Λούνα, Τσοκάνης, Μεταξάς (80' Τσελεμπάκης), Κάτσε (63' Οικονομόπουλος), Σι (46' Καρτάλης), Άλχο, Γκάγκι (75' Τριανταφύλλου).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.