Ποδόσφαιρο

Φινάλε με ισοπαλία για το «τριφύλλι» [vids]

Κυριακή, 14 Μαΐου 2023 - 22:30

Το τελευταίο ματς της χρονιάς για Παναθηναϊκό και Άρη δεν είχε νικητή (1-1), αλλά ισορροπία και στα δοκάρια (1-1). Ο Λοντίγκιν απέκρουσε πέναλτι του Καμαρά.

Φινάλε με ισοπαλία για το «τριφύλλι» [vids]

Η ήττα από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, την προηγούμενη αγωνιστική, είχε ως αποτέλεσμα η κατάσταση να μην βρίσκεται στα… χέρια του Παναθηναϊκού. Διότι το πρωτάθλημα ήταν πια μια… ανάσα από την ΑΕΚ. Ωστόσο, οι «πράσινοι» στο τελευταίο ματς της χρονιάς έδειξαν να έχουν… αδειάσει πνευματικά και ψυχολογικά. Το αποτέλεσμα ήταν η ισοπαλία 1-1 με τον Άρη, σε ένα ματς με δύο δοκάρια, αλλά και χαμένο πέναλτι. Μιας και ο Λοντίγκιν απέκρουσε την εκτέλεση του Αμπουμπακάρ Καμαρά στο 78'.

Το ματς άρχισε ιδανικά για το «τριφύλλι». Διότι στο 6' ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά και ο Κλέιχεϊσλερ με γυριστή κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0). Ένα γκολ που έδωσε μια άλλη μορφή στο ματς. Οι «κίτρινοι» μετά το πρώτο τέταρτο άρχισαν σιγά-σιγά να ισορροπούν το ματς.

Το αποτέλεσμα ήταν να ισοφαρίσει η ομάδα της Θεσσαλονίκης. Πιο συγκεκριμένα στο 25' όταν ο Ιτούρμπε κέρδισε την κόντρα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η φάση ελέγχθηκε από το VAR και το γκολ μέτρησε κανονικά για το 1-1.

Δύο σημαντικές επεμβάσεις του Σιαμπάνη, στο 34' στο σουτ του Χουάνκαρ και στο 37' με εκείνο του Ιωαννίδη. Αλλά ο γκολκίπερ του Άρη έδειξε τα αντανακλαστικά του. Έτσι το πρώτο 45λεπτο έληξε ισόπαλο, με σκορ 1-1.

Μια μικρή διακοπή πέντε λεπτών στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, όταν άναψαν καπνογόνα οι οπαδοί του Παναθηναϊκού «φρέναρε» λίγο το ρυθμό του ματς. Μετά την επανέναρξη του ματς ακολούθησαν τα σουτ από τον Κλέινχεϊσλερ (59') και Καμαρά (61'), αλλά οι γκολκίπερ Άρη και Παναθηναϊκού αντέδρασαν σωστά.

Ο Άρης θα μπορούσε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ. Καθώς στο 75' κέρδισε πέναλτι, μέσω VAR, για το μαρκάρισμα του Μάγκνουσον στον Καμαρά. Ο φορ του Άρη ήταν εντός περιοχής και δόθηκε η παράβαση τελικά. Αλλά ο Καμαρά δεν κατάφερε να σκοράρει, με τον Λοντίγκιν να του «λέει» όχι!

Επίσης, στο 81' ο Κλέινχεϊσλερ θα μπορούσε να πετύχει το 2-1, αλλά η κεφαλιά του βρήκε το δεξί δοκάρι. Στη συνέχεια ο Σάρλια δεν κατάφερε να σημειώσει το 2-1.

Αλλά και ο Άρης είχε δοκάρι -οριζόντιο- στο 84' με το σουτ του Νταρίντα. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση στο γήπεδο της Λεωφόρου.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Σάρλια, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (83' Πούχατς), Κουρμπέλης (77' Παλάσιος), Ρούμπεν, Μπερνάρ (64' Τσέριν), Μαντσίνι, Ιωαννίδης (64' Σπόραρ), Κλεϊνχέισλερ (83' Βέρμπιτς).

ΑΡΗΣ (Τόλης Τερζής): Σιαμπάνης, Οντουμπάτζο, Ενκουλού, Πίρσμαν, Μαζικού, Ετέμπο, Νταρίντα (90'+1 Φαμπιάνο), Σγούρος (46' Ρουπ), Ιτούρμπε (65' Γκαρσία), Γκρέι (46' Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46' Πάλμα).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.