Ποδόσφαιρο

Οι ομάδες της Super League αδειοδοτήθηκαν

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 - 23:02

Η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ έκανε γνωστό πώς οι ομάδες έλαβαν άδεια τόσο από την UEFA όσο και για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Οι ομάδες της Super League αδειοδοτήθηκαν

Το πρωτάθλημα της Super League 1 ολοκληρώθηκε. Πλέον, σειρά παίρνει ο προγραμματισμός για τη νέα σεζόν. Έτσι, το πρώτο ζήτημα της νέας περιόδου ήταν η αδειοδότηση. Αφενός για τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αφετέρου για ομάδες που θα δώσουν το «παρών» στο πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας, τη σεζόν 2023-24. Όπως έγινε γνωστό, λοιπόν, τη Δευτέρα οι φάκελοι των ομάδων πέρασαν από το σχετικό έλεγχο της αρμόδιας επιτροπής της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Κατά συνέπεια όλες οι ομάδες πέρασαν από τη σχετική διαδικασία της αδειοδότησης. Δηλαδή οι 14 ομάδες που ήταν τη σεζόν 2022-23 στη μεγάλη κατηγορία. Εξαίρεση αποτελούν οι δύο ομάδες που υποβιβάστηκαν στη Super League 2. Καθώς Ιωνικός και Λεβαδειακός πήραν την αδειοδότηση για τις εγχώριες διοργανώσεις. Αναλυτικά, η ενημέρωση από την πλευρά της ΕΠΟ για το θέμα της αδειοδότησης:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη διήμερη συνεδρίασή του εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League 1) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) και τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στις ΠΑΕ:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ, ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ, ΟΦΗ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ, ΑΡΗΣ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΛΑΜΙΑ.

Χορηγεί την άδεια για τις εγχώριες διοργανώσεις (άδεια Super League 1) για την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 στις ΠΑΕ:

ΙΩΝΙΚΟΣ, ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ.

Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης κατά τη συνεδρίασή του εξέτασε επίσης τους φακέλους των ομάδων ποδοσφαίρου γυναικών που αιτήθηκαν άδεια για συμμετοχή στο Champions League Γυναικών της UEFA και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις:

Χορηγεί άδεια συμμετοχής στο Champions League Γυναικών της UEFA στην ομάδα ΑΣ ΠΑΟΚ.

Δεν χορηγεί άδεια συμμετοχής στο Champions League Γυναικών της UEFA στην ομάδα ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΓΣ λόγω μη υποβολής των προβλεπόμενων και αναγκαίων δικαιολογητικών.

Κατά των ανωτέρω αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους».

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.