Ποδόσφαιρο

Η Έμπολι «κλείδωσε» την παραμονή [vid]

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 - 23:37

Με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε ισοπαλία 1-1 στη Γένοβα από την Σαμπντόρια και παρέμεινε στην Serie A.

Η Έμπολι «κλείδωσε» την παραμονή [vid]

Ο στόχος της Έμπολι έγινε πραγματικότητα και μαθηματικά! Μιας και στο δευτεριάτικο ματς, στη Γένοβα, οι «Gli Azzurri» πήραν τον βαθμό που ήθελαν (1-1) και εξασφάλισαν επίσημα την παρουσία τους, στη Serie A, και για την επόμενη αγωνιστική περίοδο (σ.σ.: 2023-24).

Κόντρα στην Σαμπντόρια που είχε ήδη υποβιβαστεί και δεν είχε βαθμολογικό κίνητρο, η Έμπολι έστω και στο φινάλε τα κατάφερε. Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ από το τέρμα του Αλεσάντρο Ζανόλι στο 34'. Έτσι, με 1-0 για την ομάδα της Γένοβας, έληξε το πρώτο ημίχρονο. Αλλά αυτό το προβάδισμα δεν διατηρήθηκε ως το τέλος της αναμέτρησης, αλλά και τη νίκη που έψαχνε η Σαμπντόρια μετά από πολύ καιρό.

Ωστόσο στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν για να φτάσουν στην ισοφάριση και να πάρουν τον βαθμό που χρειάζονταν. Κάτι που τελικά συνέβη στις καθυστερήσεις. Η πίεση της Έμπολι απέδωσε… καρπούς. Καθώς στο 90'+3 ο Πίκολι ισοφάρισε σε 1-1 και εξασφάλισε την παραμονή στη Serie A. Διότι πλέον έχει 9 βαθμούς διαφορά από την Βερόνα που έχει 30 πόντους και έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr